Gaziantep'te vahşet: 3 yaşındaki kız çocuğunu öldürüp derin dondurucuda sakladılar

Gaziantep

Gaziantep'te vahşi bir cinayet ortaya çıkarıldı. Darp edilerek öldürüldüğü tespit edilen 3 yaşındaki kız çocuğu Lina Nazlı Erbay'nın cansız bedeni, derin dondurucuda bulundu.

 

Gaziantep'te meydana gelen kan donduran olayda darbedilerek öldürüldüğü tespit edilen 3 yaşındaki kız çocuğu Lina Nazlı Erba'nın cesedi, bir işletmedeki derin dondurucuda bulundu.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, kayıp 2 kızını aramak için bir televizyon kanalında canlı yayına katılan anne M.İ. ve eski kocası A.E.'nın verdikleri bilgiler doğrultusunda soruşturma başlattı.

Televizyon programına Gaziantep'ten katılan anne M.İ. kendisine fuhuş yaptıran çocukluk arkadaşı ve sevgilisinin, çocuklarını alıkoyduğunu iddia etti. Bu sırada canlı yayına telefonla katılan komşusu, M.İ.’nin bir buçuk yaşındaki küçük kızı Naime'nin kendisine bırakıldığı bilgisini paylaştı.

 

3 YAŞINDAKİ LİNA'NIN CESEDİ DERİN DONDURUCUDA ÇIKTI 

Haber alınamayan 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay ise ihbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin Seyrantepe Mahallesi’ndeki bir işletmeye düzenlediği operasyonda derin dondurucunun içinde ölü olarak bulundu. Darbedilerek öldürüldükten sonra derin dondurucuda saklanan çocuğun cesedi incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu otopsi merkezine getirildi.

 

2 TUTUKLAMA


Gaziantep'te darbedilerek öldürülen ve cesedi derin dondurucuda aylarca saklanan 3 yaşındaki Lina Nazlı Erba'nın ölümüyle ilgili gözaltına alınan Mehmet A., Muhabbet T. ve Kiraz A., savcılık sorgulamasının ardından nöbetçi hakimliğe çıkarıldı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden Mehmet A. ve Muhabbet T.'un tutuklanmasına karar verirken, Kiraz A.ise serbest bırakıldı. 

 

 

‘VÜCUDUNDA SİGARA SÖNDÜRÜP, BOYNUNU KIRMIŞLAR’

 

Cenazesi dün gece saatlerinde Gaziantep Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan çocuğun otopsi işlemleri tamamlandı. Burada bulunan çocuğun babaannesi Sevim Erbay, gazetecilere, çocuğun vücudunda işkence izlerinin bulunduğunu belirtti.

 

“Çocuğun nasıl olduğunu bir görebilseniz dünya ayağa kalkar.” diyen Erbay, torununun işkence edilip öldürüldüğünü söyledi.

 

Torununun ölümüne sebep olanların en ağır cezayla yargılanması gerektiğini anlatan Erbay, “Çocuğumun bütün vücudunda sigara izleri var. Vücudunun her yeri yanmış. Çocuğum şişmiş, boynunu kırmışlar. 10 aydır bana göstermediler çocuğumu. Çocuğumun cesedi 2 aydan fazladır o derin dondurucuda duruyormuş. Darbetmişler. Sigara basmışlar vücuduna. O çocuk aç olarak ölmüş. Annesi, Gamze, Kiraz, Mehmet hepsi bu işin içerisinde” diye konuştu.