Gaziantep'te feci kaza: 16 ölü, 21 yaralı

Gaziantep

Gaziantep Valisi, ölenlerin arasında 3 itfaiye personeli, 4 sağlık personeli ve 2 gazetecinin olduğunu belirtirken; 21 kişinin de yaralandığını duyurdu.

 

Kaza, saat 11.30 sıralarında Gaziantep- Nizip Otoyolu’nda meydana geldi. Bir otomobilin dere yatağına uçtuğu ihbarı üzerine bölgeye polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

 

Ekipler, kazazedelere müdahale etmek için araçlarını otoyola durdurdu. Bu sırada bir yolcu otobüsü, ambulans, itfaiye ve İHA’nın canlı yayın aracına çarpıp devrildi.

 

Kazada, ilk belirlemelere göre Sağlık çalışanları Tuba Uzdilli, Halil Özden, Abdullah Küçük, İHA muhabirleri Muhammet Abdulkadir Esen ile aracı kullanan Umut Yakup Tanrıöver, İtfaiye Personelleri Ahmet Polat, Mustafa Polat yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı.

 

Bunun üzerine bölgeye çok sayıda takviye sağlık ekibi yönlendirdi. Yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. 

 

 

Vali Gül: 15 vatandaşımız vefat etti

 

Gaziantep Valisi Davut Gül, olay yerinde yaptığı açıklamada “Otoyolda şu anda yaklaşık olarak Nizip’e 10 kilometre mesafedeyiz. Bir otobüs kaza yapıyor 10.45 civarında. Buna itfaiye, sağlık ekipleri ve diğer mesai arkadaşlarımız müdahale ederken 200 metre geride başka bir otobüs kaza yapıyor. Kayarak ekiplerimize ve yaralılara çarpıyor. İlk belirlemelere göre 15 vefat eden vatandaşımız var. Bunların içerisinde 3 itfaiye görevlisi, 3 tanesi sağlık görevlisi, 2 de gazeteci arkadaşımız var. Şu anda müdahaleler devam ediyor. Yaralılar hastanelere sevk edildi. Vefat eden hemşehrilerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

 

Sağlık çalışanları Tuba Uzdilli, Halil Özden, Abdullah Küçük, İHA muhabirleri Muhammet Abdulkadir Esen

 

 İHA çalışanı Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver 

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Başımız sağ olsun.  Gaziantep Nizip Otoyolunda kazaya müdahale eden 112 Sağlık, İtfaiye ve polis ekiplerine çarpan otobüsün yan yatması sonucu ilk belirlemelere göre; 2 Sağlık Görevlisi, 2 İHA Muhabiri, 3 İtfaiyeci, 8 yolcu olmak üzere toplam 15 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Valimiz, Emniyet Müdürümüz kaza yerindeler. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin" ifadelerini kullandı.

 

 

Vali Gül, “Kazazedelerini arayanlara duyuru! Bu Numarayı Arasın...”

 

Vali Gülden açıklama, kazazedelerini arayanlara duyuru...

 

“Tarsus-Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Nizip bölümünde meydana gelen kazada, yakınlarına ulaşamayan ve bilgi almak isteyen vatandaşlarımız, SAKOM’u arayarak bilgi alabilirler.

SAKOM İletişim Numarası : 0506 801 81 81 “

 

 

ÖLÜ SAYISI YÜKSELDİ

 

Vali Gül, daha sonra yaptığı açıklamada yaralılar arasında bulunan bir sağlık personelinin daha vefat ettiğini böylelikle ölü sayısının 16’ya yükseldiğini duyurdu.

 

Gaziantep Valisi Davut Gül, “Araç kaza yapıyor. Buna itfaiye, sağlık ekipleri ve diğer mesai arkadaşlarımız müdahale ederken, 200 metre geride başka bir otobüs kaza yapıyor. Kaza yapan otobüs kayarak ekiplerimize ve yaralılara çarpıyor. İlk belirlemelere 16 vatandaşımız vefat etti. Şu an müdahaleler devam ediyor. Yaralılar hastaneye sevk ediliyor. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Trafik kazasıyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabır diledi.

 

Yaralılara da acil şifalar temennisinde bulunan Bozdağ, sürücülerin daha dikkatli ve tedbirli olmasında fayda bulunduğunu belirterek, “Konuyla ilgili Nizip Cumhuriyet Başsavcılığımız gerekli adli tahkikatı başlatmıştır. Sağlık ekipleri ve devletimizin ilgili birimleri de yaralılarımızla ilgilenmektedir. Konu elbette adli süreç sonucunda bütün yönleriyle hem araştırılacak hem de aydınlatılacaktır. Ancak bu, maalesef giden canlarımızı geri getirmiyor.” ifadelerini kullandı.

 

Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

 

“Önemli olan bu tür kazaların, bu tür olayların olmamasıdır. Bundan sonraki süreçte de böyle bir kazanın olmamasını temenni ediyorum. İhlas Haber Ajansı’nın temsilcisinin orada vefatı var, İhlas Haber Ajansına ve basın camiamıza da başsağlığı ve sabır diliyorum. Hem sağlık çalışanlarımız, hem itfaiyeciler var. Onlar vesilesiyle de itfaiyecilerimize, sağlık çalışanlarımıza da başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yardıma giderken beklenmedik bir kazayla karşı karşıya maalesef kaldılar. Temennimiz böyle olayların bir daha tekrar etmemesidir. “

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ise kazayla ilgili başsağlığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

 

“Gaziantep-Nizip kara yolunda meydana gelen elim kaza sonucu 16 vatandaşımızın vefatından büyük bir teessür duydum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum.”

 

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada başsağlığı dileklerini iletti.

 

KILIÇDAROĞLU’NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

 

Kaza nedeniyle sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

 

“Gaziantep’te meydana gelen elim trafik kazasından dolayı büyük üzüntü duydum. Yaşamını yitiren itfaiye ve sağlık personellerimize, basın mensuplarımıza ve yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

 

GÖREV ŞEHİTLERİMİZE VEDA

Abdullah Kütük
Halil Özden
Tuba Uzdilli

Gaziantep - Nizip Otoyolunda yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden mesai arkadaşlarımız için yarın 21.08 2022 pazar günü saat 11.30 da Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi bahçesinde uğurlama töreni düzenlenecektir.



Anahtar Kelimeler: Gaziantep' : yaralı