GAZİANTEP’TE AŞIRI YAĞIŞ HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

GAZİANTEP’TE AŞIRI YAĞIŞ HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Gaziantep’te etkili olan sağanak nedeniyle sular altında kalan köprülü kavşakta 1’i işçi servisi olmak üzere toplam 5 araç mahsur kaldı.

 

Gaziantep’te akşam saatlerinden itibaren etkili sağanak nedeniyle kent genelinde pek çok cadde ve sokak adeta göle döndü. Yağış nedeniyle özellikle Seyrantepe Mahallesi’nde bulunan D-850 karayolu ve Çimento Kavşağını tamamen su bastı. Sulara gömülen köprülü kavşakta bir işçi servisi ile 4 otomobil içindeki vatandaşlarla beraber mahsur kaldı.

 

Araçlarda mahsur kalanları ekipler kurtardı, İşçi servisi şoförü aracını terk etmek istemedi

 

Araçların mahsur kaldığı bölgeye çok sayıda itfaiye, UMKE, AFAD, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, sulara gömülen araçlarda mahsur kalan vatandaşları kurtardı. İşçi servisi şoförünün ise ısrarla rağmen aracını terk etmek istememesi dikkat çekti. Direnen şoför, polis ve itfaiye ekiplerinin yaklaşık 45 dakika süren ikna çalışmaları sonucu aracını terk etti. Kente yağışın gece boyunca aralıklarla etkisini sürdürmesi bekleniyor.

 

 

Gaziantep Valiliği kentte etkili olan yağışla ilgili uyarılarda bulundu.

 

Valilik yaptığı uyarıda şu ifadeler yer verdi:

Akşam saat 21.00’da başlayarak gece 22.00’da kuvvetli bir şekilde yağan ve metrekareye 65 kg düşen yağmur nedeniyle,

 

-Çimento Kavşağı

-Karşıyaka Tüneli

-Yeşil Vadi

 

bölgelerinde trafikte aksamalar oluşmuştur. Yer yer mahsur kalan araçların kurtarma çalışmaları tamamlanmak üzeredir.

Can güvenliği açısından herhangi bir olumsuzluk yaşanmamakla birlikte sabah 05.00 ile 07.00 arasında yağışın tekrar etkisini artırması beklendiğinden sürücülerimizin belirtilen güzergahları kullanmamaları ve trafiğe daha dikkatli çıkmaları gerekmektedir.

Valiliğimiz gelişmeleri takip etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden Açıklama

 

Akşam saatlerinden etkisini artıran yağış sonrası şehirde meydana gelen olumsuz sonuçlardan dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden bir açıklama geldi. Büyükşehir Belediyesine ait sosyal medya hesabından yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi: “Gaziantep’teki yoğun yağışın etkisini azaltmak için ekiplerimiz en baştan bu yana çalışıyor. 210 kişiden oluşan 27 ekip tıkanan mazgalları açarak yağmur suyunun akışını rahatlatmaya çalışıyor. Yaşanan olumsuz durumları lütfen Alo 153’e bildirin.”

 

 

Boğaziçi Bulvarı üzerinde yolun bir kısmı yağıştan dolayı çöktü. Çökme esnasında yaya ve araçlardan zarar gören olmazken yol geçici olarak trafiğe kapatıldı. 

 

 

Yoğun Sis Beraberinde Kaza Getirdi

Kaza, yoğun sisin etkili olduğu Gaziantep-Nizip karayolu D-400 karayolunda meydana geldi. İddiaya göre, Gaziantep-Nizip arası yolcu taşımacılığı yapan Erol D. kontrolündeki 27 ASH 050 plakalı minibüsü, kontrolsüz dönüş yapan Cengiz G. idaresindeki 27 AC 209 plakalı vince çarptı.

 

Feci kazada 9 kişi yaralandı

Meydana gelen feci kazanın ardından olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, feci kazada yaralanan 9 kişiyi ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırdı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.