Gaziantep Şehir Hastanesinde asgari ücret ayıbı!

Gaziantep Şehir Hastanesinde asgari ücret ayıbı!

Şehir hastanesi işçileri asgari ücretle nasıl geçiniyorlar? Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den sorunlarını çözme çağrısında bulundular.

 

Türkiye’nin en zengin iş insanlarından olan İstanbul Sanayi Odası’nın yaptığı değerlendirmelerde ilk 10’da yer alan ve aynı zaman Forum Avm’lerde yatırımlarına öncülük yapan ve Gaziantep Şehir Hastanesi’nin ortağı olan Erman Ilıcak’ın Gaziantep şehir hastanesinde çalışan yaklaşık 3000 kişinin Profesör, doktor, hemşire ve ebelerin maaşlarının yüksek olduğu ancak temizlik, danışmanlık, tıbbi sekreterlerin aldıkları ücretin şuan asgari ücret olan 11.400 verdikleri ve herhangi bir destekte bulunmadığı ve bu nedenle asgari ücretli işçiler ‘Sayın Erman Ilıcak bizim gibi anadolu şehrinde doğmuş kişidir aslen Malatyalı’dır. Anadolu’nun bağrından çıkma iş insanıdır kendi asgari ücretle bir insanın nasıl geçinemediğini iyi tahmin ettiğini biliyoruz.

 

 

Gaziantep Şehir Hastanesinde yaklaşık 500 ile 1500 arasındaki işçilerin çoğunun evleri çok uzaktır, kiralarımız yüksektir, bu parayla hiç bir şey yapamıyoruz. Bizlerde ücretlerimiz Gaziantep’te çalışan fabrika işçinin maaşı olan 16-17 olmasını istiyoruz’ dediler.(telgraf.net)