Gaziantep 218 nolu ASM’de Doktor’a Saldırı

Gaziantep 218 nolu ASM’de Doktor’a Saldırı

Gaziantep Şehitkamil İlçesine bağlı 218 nolu ASM’de Doktor Sabri Baysöz saldıya uğradı.

 

 

Doktor Sabri Baysöz, darp raporu almak için hastaneye götürüldü. 

Artık yeter

Çarşamba günü Dr.Kamile Berfin Çevik , daha önce Dr.Reşit Başsimitçi Hocamıza yapılan saldırılar bu gün bir aile hekimine saldırı. Ne zamana kadar böyle sürecek, Hekim bir daha aynı şefkatle psikoloji ile hastasına nasıl yardım edecek, nasıl ilgilenecek. Dün akşam futbol maçında  bir hakeme yumruk atıldı , ligler süresiz tatil edildi, gözaltılar tutuklamalar yaşandı . Bizler de şiddetin yaşandığı ortamda çalışmak istemiyoruz, işi bıraktığımız anda diğer hastaların mağdur olmasını istemiyoruz. Peki ne yapabiliriz, hem dayak ye hem işe git, hastaya bak ...

 

 

Gaziantep Kilis Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz

“Bu gidişe dur diyelim

Yasa ve yönetmelikler sağlıkta şiddeti bitiremiyor önleyemiyor

Bu konu masaya yatırılmalı , üzerinde çalışılmalı

Olayların toplumsal şiddet boyutu görülmelidir

Sağlıkta çalışma alanları güvenli hale getirilmelidir

Şiddeti doğuran sağlık alanındaki öğelerin kaldırılması gerekmektedir

Tabip odası olarak bu durumu şiddetle kınıyoruz

Sağlıkta yaşanan şiddet olayları hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sabrını taşırmaktadır

İş motivasyonunuzu kırmaktadır

Yetkilileri acilen göreve davet ediyorum”

 

 

TTB  merkez konsey üyesi Dr. Doğan Eroğulları 

" Maalesef sağlıkta şiddet bir sonuçtur ,bu güne kadar iktidarın sağlıkta dönüşüm uygulamaları sürecinin bir sonucu , politik tercihidir, İktidar sağlıkta şiddeti önlemek istese TTB nin sağlıkta şiddeti önlemek için TBMM ye verilen yasa değişikliği ,  ceza önerisini kabul ederdi. Sağlıkta şiddet yasası çıkarıldı , eskiden karakolda bırakılırdı şimdi Adliyede serbest bırakılıyor , Yurttaşların sağlığa erişimi hem ekonomik krizden hem Hekim azlığından  , hastanelerde bir kaç ay sonraya verilen randevularla  beş dakikada muayene ve tüm bunların sonunda hastalar sorunun Hekimden kaynaklandığını sanıyor ve Hekime saldırıyor , etkili ve caydırıcı yasalar çıkarılması lazım , şiddet toplumu olduk artık ,sağlıkta , kadına çocuğa doğaya, tarihe ve dün gördüğümüz futbolda şiddet , hakeme şiddet . Maalesef şiddet toplumu olduk .Sayın Bakanımız 900 milyon poliklinik  muayene ile övünüyor ,toplumun hasta olmasıyla övünüyor . Değerli meslektaşımıza çok geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor bunu son olmasını diliyoruz , bu hafta sonu TTB olarak sağlıkta şiddet çalıştayı yapacağız , üzülerek bu konuda bir çalıştayın olmasından bile hüzün duyuyorum.

 

 

Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Ecz. İrfan Demirci 

" Öncelikle olarak doktor arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Maalesef genel olarak toplumun her kesiminde hastanede okulda trafikte sporda kısacası her alanda bir şiddet eğilimi ve öfkeyi görüyoruz. Toplumun bu ruh halinden acilen çıkarılması lazım konu toplumsal olarak ele alınmalı sadece yasa ile çözülemeyeceği de ortadadır. Çözüm için başta siyasetçilere ve yöneticilere iş düşüyor kullandıkları dilin toplumu germemesi, verilen mesajların konuşmaların eleştirilerin birleştirici kaynaştırıcı unsurlar içermesi gerekmektedir.
Tekrar hekim arkadaşımıza geçmiş olsun diyor, sağlıkta şiddetin son bulmasını istiyoruz.

 

Gaziantep Dişhekimleri Odası Başkanı Dr. Dt. M. Yücel ÖZBAŞ

Öncelikle kutsal bir mesleği icra edebilmek için yıllarca emek veren ve bu emeğinin karşılığını alamadan çalışırken saldırıya uğrayan meslektaşımıza geçmiş olsun diyorum. 
Kendisine sağlık hizmeti sunanlara vandallık yapan kişileri anlamak ve kabul etmek mümkün değil. Bu vandallığın en büyük sebeplerinden biri maalesef ülkemizde cezaların caydırıcı olmaması. Bu kişiler ve ailelerinin geçici bir süre sağlık hizmetlerine ücretsiz erişimi engellenmeli ve gerekli adli cezalar indirimsiz uygulanmalı. 
Siyasilerin, toplum yönetici ve yönlendiricilerinin tavır ve söylemlerin de şiddet, nefret ve ayrımcılık dili yerine sevgi, saygı ve empati dili kullanmaları da toplumdaki vandallığın azalmasını sağlayabilir. 
Meslektaşımızın uğradığı saldırı sonucunda aldığı fiziki ve psikolojik travmadan bir an önce kurtulmasını, saldırganın hakettiği cezayı alması ve bu olayın sağlıkta şiddette son olmasını temenni ederim.
 

 

 

DAD yönetim kurulu başkanı Dr Yücel Sak 

“ Şiddet ortamında çalışmak istemiyoruz , hayatın her alanında şiddet hızla artmaktadır 
Dün akşam futbolda yaşanan şiddet bugün bir doktorumuzun şiddete uğraması ile devam etmektedir 
Çok acil müdahale edilmesi gerekmektedir, hayatın her alanında başta sağlık olmak üzere tüm alanlarda şiddetin önlenmesini sağlamak zorundayız 
Bu konuda daha fazla tedbir ve yaptırımlar alınması gerekmektedir.

 

 

Gaziantep Ticaret odası 35 nolu sağlık meslek komitesi meclis Üyesi Mehmet Dal

Sağlıkta şiddete mutlaka dur denmeli ve yasal çerçevede gerekli tedbirler acilen alınmalıdır hekimler ve sağlık çalışanları güvenlik görevlileri tarafından rahat çalışabilmeleri için gerekli tedbirler alınmalıdır biz Gaziantep Ticaret odası Sağlık meslek komitesi olarak bu tür saldırılar ı kınıyor ve başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın yanında olduğumuzu kamuoyu na duyurmak istiyoruz 
Beykent ASM hekimi Dr Sabri Bayöz beye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz .

 

 

Gaziantep Mümesiller dernek başkanı Yahya Emrah Diri 

“Dr’a şiddet hız kesmiyor.
Gün geçmiyor ki “sağlık çalışanlarına bir şiddet daha olmasın”.
İşte bugün de şehrimizde yeni bir saldırı yaşandı.
Beykent sağlık ocağı hekimlerinden sabri baysöz hocamıza hasta ve yakını tarafından saldırı gerçekleştirildi.
Tek dertleri hastaları iyileştirmek olan doktorlarımız, hemşirelerimize yapılan bu saldırıyı mümmesiller derneği Gaziantep şubesi olarak esefle kınıyoruz.
Bu tür saldırıları gerçekleştirenlerin en ağır cezayı almasını temmeni ediyoruz.
Şu unutulmamalıdır ki dünya üzerinde türk doktorların başarıları her zaman konuşuldu ve konuşulacak. Ulu önder Gazi Mustafa kemal Atatürk’ ün dediği gibi “ beni Türk hekimlere emanet ediniz” cümlesindeki tüm değerli hekimlerimizin dün olduğu gibi bugünde yanında olduğumuzu belirterek.
Hocamıza geçmiş olsun dileklerimizi sunar ve bu saldırın artık son olmasını temenni ederiz.
Müdad Gaziantep

 

 

AHEF Genel Sekreteri Dr. Gökhan ERDOĞAN 

" Yaşadığımız şiddet olayının üzerinden bir hafta bile geçmeden Gaziantep ili Beykent aile sağlığı merkezinde görevi başındaki meslektaşımız aile hekimi Dr. Sabri BAYSOZ darp edildi.

Ülkemizin her kesiminde şiddeti görmeye başladığımız şu günlerde daha dün bir "Hakem" darp edildi. Bu şiddet olayı tüm ülkeyi etkiledi ve tüm maçlar süresiz olarak ertelendi. Olaya karışan tum kisiler hakkında tutuklama talebi ile islemler baslatildi. Görevini yaparken yaşadığı şiddet olayı nedeniyle ülkemizin değerli hekimine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Ne acıdır ki hekimlerin yaşadığı şiddet olaylarına her geçen gün bir yenisi ekleniyorken ne suçlular tutuklanmakta ne de idare hala caydırıcı önlemler konusunda bir çaba gostermemektedir.

Aile hekimleri olarak güvenliksiz ortamlarda çalıştığımız daha ne kadar inkar edilecek? İdare kendi hekimini koruyamayacak kadar aciz durumda mıdır ? Her gün başka bir meslektaşımızın yaşadığı şiddet olayı ile karşı karşıya kalmaktayız.

Yetkililere sesleniyoruz sağlıkta şiddete ne zaman çözüm bulacaksınız? Daha ne zaman caydırıcı önlemler alacaksınız? Biz artık sıra ne zaman bize gelecek diye korku içinde sağlık hizmeti sunmaya çalışmak istemiyoruz. Can güvenliğimiz olmadan çalışmak istemiyoruz. Biz artık etkin ve caydırıcı şiddet yasalarının TCK ya eklenmesini bu belirsizliğin sona ermesini istiyoruz. Suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını adli mercilerden talep ediyoruz.

 

 

Sağlık Dünyası Dergisi Yazı işleri müdürü Ali Rıza Torun 

" Bu şiddet sarmalı her geçen gün büyümektedir , bizler öncelikli olarak şiddetin bitmesi için mücadele etmeliyiz . Bu hafta Gaziantepte 3 ayrı dokorumuza saldırı yapıldı , ağır küfürler ve yumruklar, çok çirkin çok üzücü , biz bunu haketmiyoruz. Artık yeter bu şiddet ortamında çalışılmaz, görev yapılamaz. Daha dün gibi Dr.Ersin Arslanın şehit edilmesi, yanarsa anam yanar gerisi yalan yanar misali bir kaç yıl sonra anası da babası da bu acıyla vefat ettiler , meslektaşı öldürüldü diye iş bırakan doktorlara , soruşturma açanları da unutmadık. Biz şiddetin hiç birini istemiyoruz , çocuğa kadına futbol hakemine , temizlik işçisine kadar . Lütfen bunların takipçisi olalım ve hayatın her alanında şiddeti engelleyelim . Şiddetin olduğu hiç bir ortamda huzur olmaz , bizler güvenli ortamda çalışmak istiyor tüm etkili ve yetkilileri göreve davet ediyoruz.

 

 

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç

 

Şehrimizin Şehitkamil Beykent Aile Sağlık Merkezi’nde görev yapan Dr. Mehmet Sabri Baysöz’e yapılan saldırıyı kınıyor, geçmiş olsun rahatımı iletiyorum.

Toplumumuzun sağlığı için gece gündüz demeden çalışan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet asla kabul edilemez.

Sporda, sağlıkta ve çeşitlilikte bir çok alanda caydırıcı çözümün önlenmesi için daha kaç kişinin gidişini veya tedaviyi bekliyorsunuz?



 



Anahtar Kelimeler: Gaziantep Doktor’ Saldırı