Gaziantep Valiliği yüz yüze eğitimin detaylarını paylaştı!

Gaziantep Valiliği yüz yüze eğitimin detaylarını paylaştı!

Gaziantep’te Mart ayından itibaren kapatılan okullar 1, 2, 3, 4, 8, hazırlık ve 12. sınıfları kapsayacak şekilde dün itibariyle başladı.

Vali Davut Gül başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu da kentte yüz yüze eğitimle ilgili kararlar alındı. Buna göre, sınıfla iki gruba ayrılacak. Mevcudu kalabalık olan ilkokul ve ortaokullarda salgın süresince ikili eğitim yapılabilecek. Okullarda dezenfekte işlemleri ders bitiminden sonra ya da uygun aralıklarda yapılacak.

 

Gaziantep İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Davut Gül başkanlığında toplanarak yüz yüze eğitim konusunu görüştü. Valilikten konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, 12 Ekim 2020 tarihinde 1, 2, 3, 4, 8, Hazırlık ve 12. sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime başlandığı anımsatıldı.

 

SINIFLAR İKİ GRUBA AYRILDI

 

Yüz yüze eğitimlerde okulda ve dersliklerde sosyal mesafenin korunması amacıyla sınıfların iki gruba ayrılacağı; birinci grupta yer alan öğrencilerin pazartesi ve salı günleri, ikinci grupta yer alan öğrencilerin ise perşembe ve cuma günleri yüz yüze eğitim alacakları bildirildi. Çarşamba günleri ise okul yönetimlerince dersliklerin ve okul binasının dezenfekte işlemleri yapılacak.

 

İKİLİ EĞİTİM YAPILABİLECEK

 

Ancak ihtiyaca bağlı olarak normal öğretim yapan ve öğrenci mevcudu kalabalık olan ilkokul ve ortaokullarda aynı anda okulda bulunan öğrenci sayısını azaltmak amacıyla İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bilgilendirilecek. Salgın süresince ikili eğitim yapılabilecek. (Örnek : 3 ve 4. Sınıflar sabahçı / 1 ve 2. Sınıflar öğleci).

 

KÖYLERDE 5 GÜN EĞİTİM

 

Açıklamada, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerleri ile ilgili ise şu bilgiler paylaştı: “Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde bulunan ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında bütün sınıf seviyelerinde, her sırada bir öğrenci oturacak şekilde yerleşimi sağlamak ve Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzuna uygun hareket etmek kaydıyla, sınıfları gruplara ayırmadan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bilgilendirilerek, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının haftalık ders çizelgesine istinaden hafta içi beş gün (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma) eğitim öğretim yapılacaktır. Beş günlük eğitim öğretime başlayan okullarımız dezenfekte işlemlerini ders bitiminden sonra ve uygun aralıklarla yapacaklardır.”

 

VAKA TESPİT EDİLİRSE ARA VERİLECEK

 

Yüz yüze eğitim verilen kurumlarda öğretmen ve öğrenciler arasında pozitif vaka tespiti halinde Kaymakamlıklarca İlçe Hıfzıssıhha Kurul Kararının alınarak alınan karar gereği belirtilen sınıf veya okulda yüz yüze eğitime ara verilecek.

 

HASTANE YA DA İKAMETTE KARANTİNA

 

Diğer yandan, havaalanı kontrollerinde Covid 19 hastalık belirtisi gösteren kişiler ile pozitif yada temaslı kişilerin tespiti durumlarında bu kişilerin ilgisine göre hastaneye, ikametlerine yada karantina yurtlarına ulaştırılmaları halk sağlığı müdürlüğünce gerçekleştirilecek.(haber342)