Gaziantep’te hasta yakınından doktora mermerli saldırı

Gaziantep’te hasta yakınından doktora mermerli saldırı

Gaziantep’te randevu vermediği hastanın ağabeyinin mermerli saldırısına uğrayan doktor, ölümden döndü. Mermer parçasıyla kafasına defalarca vurulan doktor, “İnşallah sağlıkta şiddet son bulur ve bu olay son olur” dedi.

Sağlıkçılara yönelik saldırılar son bulmazken bir saldırı haberi de Gaziantep’in İslahiye ilçesinden geldi. İslahiye Devlet Hastanesinde Dahiliye Uzmanı olarak çalışan Sadık Oluk, bir hasta yakınının mermerli saldırısına uğradı. Hastanede korku dolu anlar yaşayan Doktor Oluk’un kafasına defalarca mermer parçasıyla vuruldu.

 

Öldüresiye darbelerin hedefi olan talihsiz doktorun kafasına 8 dikiş atıldı. Hasta yakınının dehşet saçtığı o anları İhlas Haber Ajansı’na (İHA) anlatan Doktor Sadık Oluk, “İnşallah sağlıkta şiddet son bulur ve bu olay son olur” dedi.

 

DOKTORUN KAFASINA MERMERLE DEFALARCA VURDU

 

Dün sabah saatlerinde hastaneye gelen Nalan Y. ile randevu verme nedeniyle tartışan Oluk, hastayı kendisinin muayene edemeyeceğini söyleyerek diğer doktorlara yönlendirdi. Hastanın hakarette bulunması üzerine doktor, beyaz kod vererek güvenlikleri çağırdı.

 

Hasta Nalan Y., tehditler savurarak hastaneden çıkarıldı. Birkaç saat sonra hastaneye gelen Nalan Y.’nin ağabeyi Erkan Y., kız kardeşine hakaret edildiğini iddia ederek eline aldığı mermer parçasıyla doktora saldırdı. Talihsiz doktor, başına aldığı darbelerden dolayı kanlar içinde yere yığılırken araya sağlıkçılar ile diğer hasta yakınları girdi.

 

 

 

“HASTANIN AĞABEYİ, ‘KARDEŞİME HAKARET ETMİŞSİN’ DİYEREK SALDIRDI”

 

Dün sabah saatlerinde polikliniğe girdiği esnada bir kadının yanına gelip randevu istediğini aktaran Oluk, randevusuz hastaya bakılmadığını söyledi. İlçe şartlarında günde yaklaşık 80 hastayı muayene ettiğini ifade eden Oluk, “O gün sağlık kuruluna da bakacağım için hastayı diğer iki doktora yönlendirdim. O doktorların boş olduğunu söyledim. Bunun üzerine hasta bana hakaretler savurmaya başladı. Ben de o kişi hakkında beyaz kod verdim. Polisler gelip o kadını karakola götürdü. Aradan bir süre geçtikten sonra bu kişinin abisi olduğunu daha sonradan öğrendiğim biri geldi. Bana ‘Benim kız kardeşime hakaret etmişsin’ dedi. Ben de hiçbir şekilde hakaret etmediğimi, sadece o gün için randevu veremeyeceğimi söyledim. O esnada bana saldırmaya başladı” ifadelerini kullandı.

 

“BAŞIMA DEFALARCA ÖLDÜRESİYE VURDU”

 

Hastanın ağabeyinin durduk yere masanın üzerindeki mermer parçasını alarak kendisine saldırdığını sözlerine ekleyen Oluk, “Mermer parçasını alıp başıma defalarca öldüresiye vurdu. Kafama 8 dikiş atıldı. İnşallah sağlıkta şiddet son bulur ve bu olay son olur. Şu an için ben kişiden ve kız kardeşinden şikayetçi oldum. Kaymakamlıktan koruma talep ettim. Çünkü beni tehdit ettiler. Bana ilçenin önde gelen ailelerinden olduğunu söyledi. Yetkililerden destek bekliyorum. Adalete güveniyorum” diye konuştu.

 

Saldırıya ilişkin soruşturma başlatan polis ekipleri, doktoru yaralayan Erkan Y.’yi gözaltına aldı. Saldırgan emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.(Milliyet)

 
Sadık Oluk'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.
 
Genel Sağlık İş Gaziantep İl Temsilcisi Prof.Dr.Ercan Küçükosmanoğlu "  Bir doktora bu kadar canice saldırmanın gerekçesi olamaz. İslahiye Devlet Hastanesinde Dahiliye Uzmanı Doktorarkadaşımız Sadık Oluk'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Arkadaşımız bu saldırı sonucu hayatını kaybedebilirdi.
 
Toplumumuzda kışkırtılmış bir sağlık talebi var. Onbeş yıl öncesine göre kişi başına hastane başvurusu 1,5 dan 10'a çıkmış. Vatandaş doktor, doktor dolaşıyor. Sağlık düzenimizin giderek parasallaşması , paran kadar sağlık anlayışının oluşması bu durumu yarattı . Bu düzende sağlık emekçileri ve halkımız eziliyor. Vatandaşın hastalanmasından para kazanan yerli yabancı parababaları zenginleşiyor.
Kamu Sağlık kuruluşlarına başvuran pek çok vatandaşımız sırasını bekler, sağlık emekçilerine saygılı olurken, bazıları da sıra beklemeden bir an önce işini bitirmek ister. Bağırarak , çağırarak doktora işini yaptırmak ister. İşi olmaz ise tehdit eder. Bazıları da İslahiye'de olduğu gibi saldırır. Bu sadırlarılarda "biz aşiretiz ayağını denk al" diyenler, " benim şöyle siyasi gücüm var" diyenler de olur.
Geçen hafta içinde bu şekilde sözlü bir saldırıya ben de tanık oldum. Bir aile hekimi arkadaşımı ziyaret edip iki dakika konuşmak istedim. Arkadaş beni buyur etti. Kapıda bekleyen bir vatandaş, kendisinin çok işi olduğunu söyleyip, doktor arkadaşımdan bir an önce işini bitirmesini istedi. Arkadaş iki dk. benimle görüşeceğini söyleyince , doktor arkadaşımı tehdit etti. O sırada diğer doktor arkadaşlar da geldi. Hep birlikte saldırıyı önlemiş olduk. Bu zatı muhterem bunca hakareti yaptıktan sonra, arkadaşa aile hekimi olarak kaydına geçmek istediğini söyledi. Arkadaş da kabul etmeyeceğini söyledi. Hem tehdit et, hem de istek de bulun. Sonra da "Dışarda görüşürüz" de.
Sağlıkta şiddet hız kesmeden devam ediyor. Sağlıkta şiddet tek başına ele alınamaz. Her konun CİMER'e şikayet edildiği, CİMER'e şikâyet edilen Sağlık Emekçisi olunca soruşturmaların açıldığı bir ülkede Sağlık'ta şiddet sürer gider.
Halkın Sağlık talebini karşılamak gerekir. Anayasamızda "Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir." yazılıdır. İlkin halkın sağlığını koruyucu önlemlerin alınması gerekir.
Parababaların karı değil, Halkın ve Sağlık Emekçilerinin Sağlığı Önemlidir.
Uz. Dr. Bekir Oluk arkadaşımıza Geçmiş Olsun diyoruz.
Prof.Dr.Ercan Küçükosmanoğlu
Genel Sağlık İş Gaziantep İl Temsilcisi