Gaziantep Liv Hospital’de Organ Bağışının Önemine Dikkat Çekildi

Gaziantep Liv Hospital’de Organ Bağışının Önemine Dikkat Çekildi

Gaziantep Liv Hospital'de 3 - 9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası' nedeniyle açılan stantta Organ bağışının önemine dikkat çekildi.

Gaziantep Liv Hospital'de Organ ve Doku Bağışı Haftası' nedeniyle halkı bilgilendirmek, organ ve doku bağışçı sayısını arttırmak amacıyla stant açıldı. Hastane içerisinde kurulan stant, hasta ve hasta yakınları tarafından büyük ilgi gördü. Standı ziyaret edenlere  Gaziantep Liv Hospital sağlık personeli tarafından organ bağışı ile ilgili bilgiler verilip, bağışta bulunmak isteyenlerin ise kaydı alındı.

 

Liv Hospital Başhekimi Dr.Fatih Yendi, 3 - 9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası' nedeniyle yaptığı açıklamada organ bağışının önemine dikkat çekti.

 

 

Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında her yıl "Organ ve Doku Bağışı Haftası" olarak kutlanmaktadır. Gaziantep Liv Hospital Başhekimi Dr.Fatih Yendi; Tedavisi yalnızca organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir dedi.Organ nakli", vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya ölüden alınan sağlam ve aynı görevi üslenecek bir organın nakledilmesi işlemi olduğunu söyledi.

 

 

Başhekim Yardımcısı Dr.Seyhan Çavuş; Kişinin hayatta iken serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi ve bunu belgelendirmesi de organ bağışıdır.Hastanemiz Liv Hospital organ nakli faaliyetleri için yeterli donanıma, deneyimli nakil ekiplerine ve nakil merkezlerine sahiptir.