Gaziantep Kilis Diş Hekimleri Odası’ndan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Gaziantep Kilis Diş Hekimleri Odası’ndan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Gaziantep Kilis Diş Hekimleri Oda Başkanı Dr.Dt. M.Yücel ÖZBAŞ kutlama mesajında “Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olan 14 Mart tarihi ilk olarak 1919’da kutlanmıştır”. O günün koşullarında İstanbul’un işgal

Gaziantep Kilis Diş Hekimleri Oda Başkanı Dr.Dt. M.Yücel ÖZBAŞ kutlama mesajında “Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olan 14 Mart tarihi ilk olarak 1919’da kutlanmıştır”. O günün koşullarında İstanbul’un işgalinin protestosuna dönüşen ilk Tıp Bayramı kutlamaları, tıp mesleği mensuplarının yurt savunması hareketine dönüşmüştür.

 

Gaziantep Kilis Diş Hekimleri Oda Başkanı Dr.Dt. M.Yücel ÖZBAŞ; ‘‘ Sağlık hizmetlerinin arzu edilen en üst seviyeye getirilmesi, sağlığımızın korunarak, toplumsal mutluluk ve refahın sağlanması için hekimlerimiz ile diğer sağlık personelimizin, bu görevlerini yerine getirirken gösterdikleri gayret, fedakarlık ve özverili çalışmalarına son bir yıllık pandemi döneminde toplum olarak hep beraber şahit olduk. İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum” diyerek 14 Mart Tıp bayramının önemine değindi.