Gaziantep Çocuk Hastalıkları Hastanesi ek binası projesi tamamlandı.

Gaziantep Çocuk Hastalıkları Hastanesi ek binası projesi tamamlandı.

Vali Gül: 'Gaziantep Çocuk Hastalıkları Hastanesi 300 Yataklı Kadın Doğum Ek Binası Proje çalışmaları tamamlandı, yapım ihalesine çıkılacaktır.'

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yerleşkesi içerisine yapılacak olan 305 yataklı kadın doğum binası ihaleye çıkıyor. 30 Mart tarihinde yapılacak ihale ile yapılacak ek binaya ilişkin Vali Gül, “65 Bin metrekare kapalı alanıyla şehrimizin önemli bir eksiğini kapatacaktır” dedi.

 

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi kampüsü içerisine yapılacak olan 305 yataklı kadın doğum binası 30 Mart 2021’de ihaleye çıkacak. İhaleye ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Gaziantep Cengiz Gökçek hastanesi 300 yataklı kadın doğum binası 30.03.2021 tarihinde ihale edilecektir. 65 Bin m2 kapalı alanıyla şehrimizin önemli bir eksiğini kapatacaktır” dedi. Vali Gül, Kadın Doğum Binası ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e, milletvekilleri ve belediye başkanlarına da teşekkür etti.

 

 

HASTANE KAMPÜSÜNE YAPILACAK

 

65 bin 197 metrekare kapalı alanı bulunacak ek binada, 384 toplam kapasitesi, 305 toplam yatak, 78 çocuk hastanesi yatak kapasitesi, 228 standart akut yatak kapasitesi, 87 poliklinik sayısı, 7 ameliyathanesi, 65 yoğun bakım yetişkin ve yeni doğan dahil, 47 yenidoğan yoğun bakım sayısı, 5 diyaliz yatak sayısı (yetişkin ve yenidoğan dahil), 6 palyatif yatak sayısı, 10 yanık klinik yatak sayısı, 18 enfeksiyon hastalıkları yatak sayısı (yetişkin ve yenidoğan dahil), 4 mahkum yatak sayısı, 9 morg sayısı (yetişkin, bebek ve obez dahil), 165 araçlık kapalı otoparkı,  404 araçlık açık otoparkı, 1 tomografi, 3 röntgen sayısı ve 3 anjiyo sayısı bulunacak.(gaziantepdogus)