GAÜN’DE 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI

GAÜN’DE 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85.yılı nedeniyle Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) Anma Programı düzenlendi.

 

Çok sayıda akademik, idari personel ve öğrencinin hazır bulunduğu program, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ve saygı duruşuyla başladı.

 

GAÜN Atatürk Kültür Sahnesi’nde ‘Düşünceden Sanata Atatürk’ adlı Atatürk’ü Anma Programıyla devam eden program Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi müzik öğretmeni Mustafa Ekici’nin Atatürk’e yakılan ve Atatürk’ün sevdiği türkülerin dinletisi ile başladı. Atatürk Belgeseli’nin de yer aldığı etkinlik çok sayıda akademisyen, idari personel ve öğrenci tarafından beğeniyle izlendi.

 

 

Düşünceden Sanata Atatürk adlı Atatürk’ü Anma Programında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, “Her 10 Kasım’da sanki aramızdan yeni ayrılmış gibi Atamızın yokluk acısını hissediyoruz,  O’nu özlüyoruz ve saygı duyuyoruz. Mustafa Kemal Atatürk tam bir liderdi, bir lider düşünün ki geçmişi yorumluyor, çıkarımda bulunuyor ve bir ülkenin geleceğini planlıyor. Ölümlü olduğunu biliyor ama eserlerinin ölmeyeceğine inanıyor; ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ diyor” ifadelerini kullandı

 

Konuşmasında Ulu Önder Atatürk’ün üretkenliğe ve geleceğe önem verdiğinin altını çizen Prof. Dr. Balat, “Atatürk kadınları ve çocukları çok önemsiyor, Biliyor ki kadın eğitimli ve kültürlü olursa sağlam nesiller yetiştirecektir. Kadını özgürleştiriyor ve kadına değer veriyor”  diye konuştu.

 

Prof. Dr. Balat, “Öyle büyük bir devlet adamı ki modern çağda bile çatışmaların devam edeceğini öngörerek, hem diğer devletlere örnek olmak hem de ülkemizi koruma altına almak istiyor. ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözleriyle dünyada olabilecek herhangi bir rahatsızlığın herkese zarar verebileceğini, bu yüzden de milletlerin diğer milletlerin sorunlarına kayıtsız kalamayacağını ifade eden bütünleştirici bir ilkesi var Atamızın.” sözleriyle günümüzde devletler arasında yaşanan sorunlara Atatürk’ün öngörüleri ve ilkeleriyle çözüm getirilebileceğine vurgu yaptı.

 

 

Moderatörlüğünü Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç Dr. Ayşe Erkmen’in yaptığı ‘Düşünceden Sanata Atatürk‘ paneliyle devam eden programda panelist olarak; GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Süleyman Fidan, GAÜN Nizip Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Murat Çay, Türkçe Öğretim Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özpay yer aldı.

 

 

GAÜN’DE GELENEKSEL ATATÜRK KOŞUSU DÜZENLENDİ

 

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85’inci yılı münasebetiyle gerçekleştirilen 25’inci GAÜN Geleneksel Atatürk Koşusu yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

GAÜN Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat’ın başlama işaretiyle başlayan, 25’inci Geleneksel Atatürk Koşusuna; üniversite öğrencilerinin yanı sıra, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan öğrenciler katıldı.

Koşuda dereceye giren öğrencilere madalyaları ve hediyeleri GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat ile Spor Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özdal tarafından takdim edildi.

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: KASIM ATATÜRK’ PROGRAMI