GAÜN Şan Dersi ve Ses Eğitimi Hocası İlker Gültekin Hayatını Kaybetti

GAÜN Şan Dersi ve Ses Eğitimi Hocası İlker Gültekin Hayatını Kaybetti

Gaziantep Üniversitesinde Şan Dersi ve Ses Eğitimi hocası İlker Gültekin ‘nin vefatını çok büyük bir üzüntüyle öğrendik.

Gaziantep Üniversitesinde Şan Dersi ve Ses Eğitimi hocası İlker Gültekin ‘nin vefatını çok büyük bir üzüntüyle öğrendik.

 

Zatürre teshisi ile bir süredir Mersin Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesinde tedavi gören,daha sonra Gaziantep Üniversitesi Tip Fakultesi’ne sevk edilen İlker Gültekin hocamızı maalesef, kaybettik. Yardım sever, iyi niyetli, temiz kalpli biri daha ayrıldı aramızdan.. 

 

Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.

 

Taziyeler İbrahimlide 160 nolu taziye evinde kabul edilecektir.

 

 

İlker Gültekin: Degerli dostlar, şubatın 28 inde ilerlemiş zatürre teshisi ile tedavi görmeye basladım. Hastane her tahlili yapti cok titiz ve dikkatliler. Zaturrenin klima ile isinma çabamdan kaynaklandigini saniyorum. Klimanin tozlu havasini soluyarak yattigim geceler cigerlere mikrop dolmuş. Korona degilim ama hic gecirmemisim testlerim negatif. 4 gün Mersin Üniversitesi Tip Fakultesi Hastanesinde yattım devaminda evde antibiyotik tedavisi sürdürüldü. Sikayetlerim azalsa da iyileşemedim. Ben iyilestigimi ve nekahat döneminde guclenecegimi sandim oysa nefes darligi yuksek ates halsizlik uyurken terleme öksürük sikayetlerim arttı. Ambulansla tekrar hastaneye giris yaptim yine akciger filmi kan gazı tahlili korona testi vs yapildi. Doktorum ilk geldigin haline gore akcigerlerinin durumu daha iyi kandaki enfeksiyon degeri de azalmiş deyip antibiyotik yazip eve gidebilirsin dedi. Sevindim nefes darligim cok ileri seviyedeydi zar zor bayilmamayi basararak eve dondum. Hesabima gore bu yeni 7 gunluk antibiyotigi kullanacagim gunden gune daha derin nefes alabilecegim sandim. Bu gun 6. gundeyim fakat zatürre cok inatci cikti sikayetlerim gunden gune agirlastı. Bu gun yine hastaneye yatacagim. Doktorlarimiz hemsirelerimiz ambulans personeli ve tum saglik calisanlari iyi ki var. Bu geceki uşume titreme nobetim cok kuvvetliydi kalp krizi geciriyorum sandim. Parolla atesi dusurene kadar yarim saat zangir zangir titredim. Bir yandan hizli hizli az az nefes alip bayilmamaya calisiyorsunuz bir yandan firin gibi sicak bedeninizin sogutulmasi gerekiyor ama kar altinda kalmis gibi üşüyor donuyorsunuz. Zatürre cok zor bir rahatsizlikmış bir de iyilesmesi boyle gecikince psikolojik direncim de düştü. Tam iyilesiyorum diyorsun tekrarliyor. Bir iki saate hastaneye teslim edecegim bedenimi. Ya iyilesirim ya ölürüm hic gucum kalmadı. Yoğun bakima alinmaktan da korkuyorum ne yalan soyleyeyim. En az bir hafta yatacagım o da iyimser bir tahminle. 

Dualarınızı rica ederim.

 

Değerli dostlar, Zatürrem bir buçuk aylık tedavilere rağmen geçmediği ilerlediği için. 9 nisanda tekrar ambulansla mersin üniversitesi tıp fakültesi acile gittim bir gün acilde tuttular, göğüs hastalıklarına yatış verdiler serviste boş yatak olmadığı için acilin yoğun bakımına yatırdılar. 4 gün boyunca verilen tüm ilaçlara rağmen nefesim daha da daraldı solunum krizleri geçirmeye başladım. Allah doktorlardan hemşirelerden hasta bakıcılardan razı olsun boğulmaktan birkaç kez döndüm. Akciğerlerimdeki iltihap tedavilere cevap vermeyince beni Mersin Özel Su Hastanesine sevk ettiler. Bu gün ambulansla buraya taşıdılar. Farklı ilaclar daha kombinledi burdaki değerli doktorlar. Umarım nefes darlığım rahatlar yine derin nefes alabilirim. Sadece yatıp sakince nefes almaya çalışıyorum. 24 saat oksijen maskesi takılı. Çıkardığım anda oksijen seviyem 70 lere iniyor. “ olmaya cihanda devlet bir nefes sihhat gibi”

 

Gaziantep Üniversitesi Tip Fakultesi’ne sevk edilmeme karar verdiler. Zira enfeksiyon değerlerim düşmüyor. Hem hiper sensitive pnomoni (zaturre) hem enfeksiyonum göğüs ve enfeksiyon hastalıklarınca birlikte tedavi edilmeye baslanacak. Yani Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yatmaya devam edeceğim.