G(ö)rev nedeniyle tehdit edilen Hekimlere, HHDD destek oldu

G(ö)rev nedeniyle tehdit edilen Hekimlere, HHDD destek oldu

Hekimlerle Hukuksal Dayanışma Derneği başkanı Av.Cengiz Bayram ' Bu gün hak arama eyleminde Konya'da Kardiyoloji Hocamız bir hastanın tehditine uğradı.Hastanede beyaz kod verildi , yine başka bir hastanede Çocuk Hekiminin fotografını çekere

Hekimlere Hukuksal Dayanışma Derneği başkanı Av.Cengiz Bayram " Bu gün hak arama eyleminde Konya'da Kardiyoloji Doçenti Hocamız bir hastanın tehditine uğradı.Hastanede beyaz kod verildi , yine başka bir hastanede Çocuk Hekiminin fotografını çekerek tehdit edilmesi karşısında ,kişisel verileri koruma kanununa aykırı olarak 134 /135 maddeleri uyarınca savcılığa suç duyurusunda  bulunduk . HHDD olarak hukuki süreçleri başlattık .Ayrıca  noterde vekalet için ödeyeceği parayı da Dernekten karşılamak suretiyle dayanışma içinde bulunduk . Biz de Hekimlere Hukuksal Dayanışma Derneği olarak  hemen müdahale ettik,savcılığa suç duyurusunda bulunduk.,bulunmaya devam edeceğiz,ilk günden beri söylüyoruz,Hekimler yalnız değiller . 7/24 yanlarındayız , bu tür durumlarda derneğimizi arayarak her tür hukuki desteği alabileceklerdir " dedi.

 

 

Hekimlere görevlerini yaparken karşılaştıkları şiddet ve mobbing, malpraktis davaları başta olmak üzere, hekimlerin mali ve özlük haklarıyla ilgili konularda ücretsiz hukuksal destek verecek olan Hekimlerle Hukuksal Dayanışma Derneği, bu desteğini 17-18 Şubat 2022 ve 14-15-16 Mart 2022 tarihlerinde yapılacak olan iş bırakma eyleminde de süreceğini açıkladı.

 

Hekimlerle Hukuksal Dayanışma Derneği Başkanı Av. Dr. Cengiz Bayram; ’’ Hekimlerle Hukuksal Dayanışma Derneği olarak, G(ö)rev sonucunda oluşabilecek her türlü idari soruşturma ya da disiplin soruşturmasında sendikalı ya da sendikasız tüm hekimlere HHDD olarak hukuksal destek vereceğimizi beyan ediyoruz.’’ dedi.

 

Her hukuksal konuda 0 536 233 9101  ve 0538 571 1471 numaralarını arayabilirler.