Fatma Şahin'den Asiye Ateş'in ailesine ziyaret

Fatma Şahin

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş'in ailesini hastanede ziyaret etti.

Başkan Şahin burada küçük kızın babası Hüseyin Ateş, amcası Cuma Ateş ve halası Hatice Öztürk ile görüştü. Küçük Asiye’nin sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi alan Şahin, yakınlarına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

 

Fatma Şahin ziyaret sonrası yaptığı açıklamada yoğun bakımda olan Asiye için ilk beş günün hayati önem taşıdığını ve sağlıklı haberini beklediklerini söyledi.

 

“ASİYE EMİN ELLERDE”

Asiye’nin emin ellerde olduğunu söyleyen Şahin, “Asiye kızımızı babasıyla, amcasıyla, halasıyla ziyarete geldik. Hastane başhekiminden kızımızın sağlık durumu ile ilgili bilgi aldık. Şu anda yoğun bakımda. Tedavi süreci takip ediliyor. İlk beş gün çok önemli. Beş günün sonunda iyi haberleri alacağımızı umuyoruz. Çocuğumuz emin ellerde” diye konuştu.

 

 

“TÜRKİYE’NİN GENEL SORUNU”

Şahin, Asiye’nin başına gelen olayın aslında Türkiye’nin genel sorunu olduğunu ve önlemlerin hızlı bir şekilde arttırılması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

 

“Bu mesele Asiye’nin özelinde Türkiye’nin genel sorunu. Hayvanların korunmasıyla ilgili meclisimiz kapanmadan çok önemli bir kanun çıkarıldı. Tehlike arz eden hayvanlar var. Bu cins hayvanların kesinlikle ama kesinlikle insana yakın yerlerde yaşamaması ve yaşatılmaması gerek. Bu yasa çıkmasına rağmen şehrin içerisinde yaklaşık 400 kişinin yaşadığı sitenin içerisinde bu hayvanlar bir kulübe yapılarak yönetici tarafından besleniyor. Bu kesinlikle hukuken bir suç. Bu yüzden başsavcılığımız yaptığı çalışmada son çıkan hukuki düzenlemeler göre tutuklanarak içeriye alındılar. Bundan sonra Asiye kızımızın yaşadığını yaşatmamak için alınması gereken tedbirler var. Büyükşehir Belediyesi olarak doğa dostu çalışmalarımız var. Herkesi koruyacak tedbirler almamız gerektiğinin bilincindeyiz.”

 

 

“BİZ ADALETE GÜVENİYORUZ”

 

Başkan Şahin, talihsiz kızın babası Hüseyin Ateş, halası Hatice Öztürk ve amcası Cuma Ateş ile bir süre sohbet ederek moral verdi. Baba Hüseyin Ateş ziyaret esnasında Şahin’e, “Bu hayvanları besleyen sitenin kendi yöneticisidir. Bu sitede oturan kişiler ona emanettir. Bu benim değil de başkasının kızı da olabilirdi. İdareciler hepsi bizimle tek tek ilgilendi, Allah hepsinden razı olsun. Biz adalete güveniyoruz” dedi.

 

 

Gaziantep’teki pitbull saldırısına 3 tutuklama

 

Gaziantep’te, iki pitbull cinsi köpeğin 4 yaşındaki Asiye Ateş’e saldırarak ağır yaralanması sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 şüpheli şahıstan 3’ü tutuklandı.

 

Gaziantep’te, 22 Aralık 2021 Çarşamba günü Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi’nde meydana gelen ve 4 yaşındaki Asiye Ateş’in ağır yaralanmasına neden olan olayla ilgili gözaltına alınan 6 şüpheli şahıs hakkında karar verildi. Gün içerisinde jandarmadaki işlemleri tamamlanan 6 şüpheli şahıs Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Sevk edilen şüphelilerden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Başsavcılık açıklama yaptı

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “22 Aralık 2021 tarihinde ilimiz Şahinbey ilçesinde meydana gelen pitbull cinsi köpeğin saldırısı sonucu A.A. isimli küçük çocuğun ağır yaralanması olayıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 3 şüpheli sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır” ifadelerine yer verildi.