EREN İŞMAN PROF. OLDU

EREN İŞMAN PROF. OLDU

Prof.Dr. Eren İşman; 2004 yılında çıktığım bu akademik yolun en üst rütbesi olan Prof.lüğe yükseltilmek onur ve gurur verici.

 

Prof.Dr. Eren İşman;

Hamdolsun bugünleri gösterene. 2004 yılında çıktığım bu akademik yolun en üst rütbesi olan Prof.lüğe yükseltilmek onur ve gurur verici. Bu cübbeyi giymem de bana desteklerini esirgemeyen başta rektörümüz sayın Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu olmak üzere eski dekanımız Prof. Dr. İzzet Yavuz’a, dekan yardımcılarımız Doç. Dr. M. Emrah Polat, Doç. Dr. M. Sinan Doğan, Dr. Ö.Ü. Mevlüde Polat, fakülte sekreterimiz Kemal büyükkırcalı’ya ve bu basamakları teker teker geçmemde bana yardımları olan Selçuk Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi akademik ailemden Prof. Dr. Zafer Sarı’ya, Prof. Dr. Yaşar Göyenç’e, Prof. Dr. Sıddık Malkoç’a, Prof. Dr. Abdullah Demir’e, Prof. Dr. Faruk Ayhan Başçiftçi’ye, Prof. Dr. Serdar Üşümez’e, Prof. Dr. Aslıhan Üşümez’e, Prof. Dr. Oral Sökücü’ye; bu yola beni yönlendiren başta dedem Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nurettin İŞMAN’a (ruhu şad olsun), diş hekimi amcam Metin İŞMAN’a (ruhu şad olsun), diş hekimi babam Dt. Sabri İŞMAN’a, Diş Hekimi annem Meral İŞMAN’a ve bana evlendiğimiz günden beri maddi manevi desteklerini esirgemeyen Ağız Diş Çene Radyolojisi doktoru kıymetli eşim Doç. Dr. Özlem İŞMAN’a sonsuz sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Rahmetli dedem Dr. Nurettin İŞMAN, 1935 yılında istanbul Üniversitesi çapa tıp fakültesi diş hekimliği Yüksekokulu mezunuydu. 1936-1938 yılları arasında almanya'nın Berlin kentindeki Virchow Krankenhous (Klinikum) da 2 yıllık ağız diş ve çene cerrahisi uzmanlığını başarıyla tamamladı. Almanya'da çıkan ikinci dünya savaşı nedeniyle tekrar türkiye'ye dönme kararı alan dedem, bir süre daha akademik hayatını çapa tıp fakültesinde diş hekimliği Yüksekokulunda devam ettirdi. O zamanlarda yardımcı doçentlik olmadığı için kendisi çene cerrahisi kliniğinin baş asistanı olarak görev yapmaktaydı. 1940 yıllarında ikinci Dünya Savaşı istanbul'a sıçradığı için ilan edilen sıkıyönetim, çıkarılan tam gün yasasından dolayı sarıyer'de bulunan özel muayenehanesinin kapatılması ve güvenlik risklerinden dolayı eşinin memleketi alanya'ya göçme kararı aldı. Alanya'nın ilk diş kliniğini (1941) ve ilk otelini (Plaj Oteli-1964) kurarak burada hayatına devam etti. İki oğlu (babam ve amcam) ve gelini (annem) de diş hekimi olmuş ve dedemden sonra kliniği devam ettirmişlerdir. Amcam 2021 yılında ebedi istirahatgahına göç edince oğlu - kuzenim ortodonti uzmanı Dr. Onuralp İŞMAN kliniği devraldı ve şu anda ‘İşman Dental Clinics’ adı altında başarıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Profesörlük atamam öncesinde ben de Gaziantep’te halen işletmesi şahsıma ait olan ‘Dişman Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde hizmet vermekteydim. Dedemin akadekemik hayatını tamamlayamaması ve onun ismini taşımam beni onun yarım bıraktığı işi tamamlamaya sevk eden en önemli faktör olmuştur. Allah bu serüveni başarıyla tamamlamayı nasip etti çok şükür. İnşallah bundan sonra bizden sonraki nesillere bu bilgi ve tecrübeleri aktarmaya çalışacak ve ülkemizi bu alanda en ileri noktalara taşıma gayreti içerisinde olacağım.

 



Anahtar Kelimeler: İŞMAN .