Dr. Çevik’i Darp Eden Öğretmen’in görevine son verildi...

Dr. Çevik’i Darp Eden Öğretmen’in görevine  son verildi...

Gaziantep’te 7 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde görevli Dr. Kamile Berfin Çevik, A.H.T. isimli şahıs tarafından darp edilmişti. Öğretmen olduğu ileri sürülen A.H.T ile ilgili Gaziantep Valiliğinden açıklama geldi.

 

Gaziantep’te 7 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde görevli Dr. Kamile Berfin Çevik, A.H.T. isimli şahıs tarafından darp edilmesi olayı ile ilgili Gaziantep Valiliğinden açıklama geldi. Açıklamada, ‘’İlimiz Şehitkamil ilçesinde 7 No’lu Aile Sağlığı Merkezinde A.H.T isimli şahsın Dr.Kamile Berfin ÇEVİK’e fiziksel şiddet uyguladığı gerekçesiyle emniyet güçlerimize şikayette bulunulmuştur.

 

Olayın ardından yapılan incelemede A.H.T isimli şahıs göz altına alınmıştır. Şahsın ücretli öğretmenlik yaptığı anlaşıldığından İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından inceleme ve soruşturma süreci başlatılmış ve bugün itibarı ile görevine son verilmiştir. A.H.T isimli şahıs, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Valiliğimiz tarafından süreç titizlikle takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur’’ ifadeleri yer aldı.

 

 

Gaziantep’te Aile Sağlığı Merkezi’nde Dr. Kamile Berfin Çevik, kayıtlı olmayan bir hastaya ilaç yazmayı reddettiği gerekçesiyle hasta yakının saldırısına uğradı.
Sağlık alanındaki şiddet vakalarına bir yenisi daha eklendi. Gaziantep Aile Hekimleri Derneği Genel Sekreteri Dr. Kamile Berfin Çevik, görev yaptığı Şehitkamil Merkez 7 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde kendisine kayıtlı olmayan hastaya ilaç yazmadığı gerekçesiyle saldırıya uğradı. Hekimi zorlayan şahıs, ilaç yazmayı reddeden Çevik’e saldırdı.


“SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Konuya ilişkin Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, sağlıkta şiddete karşı mücadele etmeye devam edileceği vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

“Gaziantep Aile Hekimleri Derneği Genel Sekreteri Dr. Kamile Berfin Çevik görev yaptığı Şehitkamil Merkez 7 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde kendisine kayıtlı olmayan hastaya ilaç yazmadığı için vahşice darp edildi. Hekim arkadaşımıza önce küfür eden sağlık teröristi ardından vahşice saldırıp darp etmiştir.Meslektaşımıza geçmiş olsun diyor tekrarlanmamasını diliyoruz. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu olarak sağlıkta şiddete karşı tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz.”

 

 

AHEF Genel Sekreteri Dr. Gökhan ERDOĞAN; 

05.12.2023 tarihinde Gaziantep ili Şehitkamil ilçesi 7 nolu aile sağlığı merkezinde görevi başındaki meslektaşımız aile hekimi Dr. Berfin ÇEVİK kendi birimine kayıtlı bile olmayan bir hastanın gereksiz ilaç talebini reddettiği için ‘’Kamu Çalışanı Bir ÖĞRETMEN(?)’’ tarafından küfürlere maruz kalıp, tehdit edildi ve yetmedi üzerine bir de darp edildi. Meslektaşımız saldırganların elinden kendini çığlıkları sebebiyle gelenlerin sayesinde kurtuldu. 

Aile hekimleri olarak güvenliksiz ortamlarda çalıştığımız daha ne kadar inkar edilecek? İdare kendi hekimini koruyamayacak kadar aciz durumda mıdır ? Her gün başka bir meslektaşımızın yaşadığı şiddet olayı ile karşı karşıya kalmaktayız. Bu kez ise hekimlerin haklarını savunmayı amaç edinmiş Gaziantep Aile Hekimliği Derneği Genel Sekreteri olan hemde kadın bir meslektaşımız saldırganların hedefi oldu.

Saldırganın Kamu da görev yapan bir “ÖĞRETMEN(?)” olması ise halkımızın şiddet eğiliminin sebebini açıkça ortaya koymaktadır. Çocuklarımızı yetiştiren onlara eğitim vermesi gereken kişiler bile devletin hekimine nasıl davranacağını ve kamu kurumunda nasıl davranacağını bilmiyorken çocuklarımızı, gençlerimizi nasıl yetiştirecek? Böyle öğretmenler mi çocuklarımıza rol model olacaktır? Hangi vatandaşımız böyle bir öğretmene(?) en değerli varlığını çocuğunu emanet etmek isteyecektir?

657 sayılı Devlet memurluğu kanununda da belirtildiği gibi “Memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak” maddesine istinaden bu kişilerin derhal görevden alınması gerekmektedir. 

Yetkililere sesleniyoruz sağlıkta şiddete ne zaman çözüm bulacaksınız? Daha ne zaman caydırıcı önlemler alacaksınız? Biz artık sıra ne zaman bize gelecek diye korku içinde sağlık hizmeti sunmaya çalışmak istemiyoruz. Can güvenliğimiz olmadan çalışmak istemiyoruz. Biz artık etkin ve caydırıcı şiddet yasalarının TCK ya eklenmesini bu belirsizliğin sona ermesini istiyoruz. Suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını adli mercilerden talep ediyoruz.

 

Hekim Birliği Sendikası

Sendika üyemiz, Dr. Kamile Berfin Çevik  görev yaptığı Gaziantep Şehitkamil Merkez 7 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde bir hasta(kamu görevlisi bir öğretmen)  tarafından darp edilmiş, saldırıya uğramıştır. Meslektaşımıza geçmiş olsun diyoruz. Hekim Birliği Sendikası olarak sağlıkta şiddet son bulana kadar mücadelemize devam edeceğiz. 
 

#hekimlerinyanındayız #sağlıktaşiddetsonaersin #sağlıktaşiddetehayır