Doktor ve ebeyi taciz eden kişi serbest bırakıldı

Doktor ve ebeyi taciz eden kişi serbest bırakıldı

Denizli’nin Babadağ ilçesindeki Yeniköy Mahallesi’nde gezici sağlık hizmeti veren doktor ve ebe hemşire saldırıya uğradı. Sağlık odasını basan saldırganlardan korunmak isteyen sağlık çalışanları kapıya barikat kurdu.

 

AHEF ten yapılan açıklamada “ Tekrar tekrar utandık Bugün Denizli’nin Babadağ ilçesi Yeniköy mahallesinde gezici hizmet sırasında aile hekiminin yanındaki ebeye alanen tacizde bulunan kişilerin, can korkusuyla saklanan ebe ve bölgede bulunduğu bölgede şikayet edilmemek için saldırmak, taciz edip saldırdığı yetersizlikmiş gibi olay yerine gelen jandarma ekibine de saldırılacak yeterli gelmemiş ki gözaltından tutulması için çıkarıldığı mahkemede salıveriliyor. Sapıklığa mı utanalım,hem sağlıkçıya hem jandarmaya şiddete mi utanalım, salıverilmesine mi utanalım? Bu ülkelerde ne sağlıkçı ne kolluk gücü bir hakem görmüyor. Kahrolduk. Bu olayda hem cinsel hem de fiziksel şiddet gören herkes geçmiş olsun diliyor, ADALET İSTİYORUZ!

 

Hekim Birliği Başkanı Dr. Yakup Gökhan Doğramacı “Sağlıkta Şiddet Terörüne Dur De! Denizli’de ebe arkadaşımız cinsel tacize uğrdadı, kadın meslektaşımız tehditlere maruz kaldı, jandarmalara uğradı! Ama denetimli serbestlikte olan başarısız serbest bırakıldı!! Neden?!? Çünkü terör sağlıkta!!!

Hekim Birliği “ Denizli’de görev başındaki bir ebeye, yanında bulunan kadın hekimin de gözü önünde cinsel tacizde bulunan, tüm çalışanları tehdit eden, jandarmaya saldıran ve denetimli serbestlikte olan bir şahıs serbest bırakıldı. Bu olay, yalnızca cinsel taciz, tehdit ve darp suçu değil, aynı zamanda devletin kamu onuru ve şerefine yapılmış bir saldırıdır. Bu, sağlık çalışanları üzerinden devlete karşı işlenen bir terör suçudur. Şahidi de olan bu olayı @saglikbakanligi ve @adalet_bakanlik ‘na soruyoruz: Bu teröre dur demek ve tutuklama kararı almak için daha ne olması gerekmektedir?

 

Olay dün sabah Denizli’nin Babadağ ilçesine bağlı kırsal Yeniköy Mahallesi’nde meydana geldi. Gezici sağlık hizmeti veren Babadağ Aile Sağlığı Merkezi hekimi N.K. ve ebe hemşire Y.Y.Ö. hizmet vermek üzere bu mahalledeki sağlık odasında hasta kabulüne başladı.

İddiaya göre ağrı şikayetiyle gelen Hüseyin G. (26) isimli genç kilo ve boy ölçümü sırasında görevli hemşireye taciz girişiminde bulundu. Beyaz Kod veren sağlık çalışanları Hüseyin G’yi sağlık odasından çıkardı.

Olay yerinden ayrılan şüphelinin daha sonra yakınları ile birlikte yeniden sağlık odasına geldiği ileri sürüldü. Hekim ve hemşireye yönelik tehditler savuran aile üyelerinden çekinen sağlık çalışanları kendilerini odaya kapatarak, sedye ve diğer malzemelerle kapıya barikat kurdu.

Olay yerine çağırılan jandarma ekipleri kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Bu sırada jandarmaya mukavemet gösteren kalabalığın iki jandarma personeline saldırdığı iddia edildi.

 

Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk olayın ardından bölgeye giderek sağlık personeli ile görüştü. Olay sırasında sağlık çalışanlarının ölümle tehdit edildikleri öğrenildi.

Gözaltına alınan iki şüpheli çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sağlık Bakanlığı avukatlarının karara itiraz ederek şüphelilerin tutuklu yargılaması talebinde bulunduğu öğrenildi.

Diğer yandan hekim ve hemşirenin şüpheli Hüseyin (G) ile dayısı Recep A. hakkında tedbir kararı aldırdığı belirtildi.

 

Denizli’de gezici aile sağlık hizmeti veren ebeye cinsel saldırıda bulunuldu. Skandal olay, Babadağ’da meydana gelirken cinsel saldırıda bulunan zanlı tutuklanması için mahkemeye sevk edilen adam ve yakınları serbest bırakıldı.  Olay, Babadağ ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre aile sağlığı hizmeti veren gezici araçta görev yapan ebe Y.Y.Ö.’ye H.G. tarafından cinsel saldırıda bulundu. Elle ebeyi tacizde bulunan zanlı, vatandaşların da yardımıyla araçtan çıkarıldı. Araç kapatılırken, beyaz kod uyarısı ile olay jandarmaya haber verildi.

 

JANDARMA İLE TARTIŞTILAR

 

Olay yerine gelen jandarma ekiplerine H.G. ile yakınları saldırdı. Skandal olay sonrası zanlı ve yakınları gözaltına alınarak karakola götürüldü. Sorgusunun ardından savcılığa sevk edilen zanlı ve yakınları tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme H.G’yi ve yakınlarını tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Mahkemenin kararına sağlıkçılardan tepki gelirken, ebe ve görevli doktorun olayın ardından zanlıdan korunmak için kapıyı kilitleyip araç içerisinde bulunan eşyaları siper olarak kullandığı öğrenildi.

 

Bakanlık avukatı itiraz etti, zanlı tutuklandı

Yeniköy Mahallesi'nde gezici sağlık hizmetlerinde görevli ebe Y.Y.Ö, 18 Aralık'ta muhtarlık binasına sağlık taraması için gelen H.G'nin kendisini taciz ettiğini öne sürerek durumu jandarmaya bildirdi.

Ebenin şikayeti üzerine H.G, jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Jandarmadaki işlemin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Karara Sağlık Bakanlığı avukatı ile Sarayköy Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti.

Sarayköy Asliye Ceza Mahkemesi, H.G. hakkında yakalama kararı çıkardı.

Yeniden gözaltına alınan şüpheli, cezaevine gönderildi.



Anahtar Kelimeler: Doktor ebeyi taciz serbest bırakıldı