Doktor Mustafa Dilmaç Sürgüne Gönderildi!

Doktor Mustafa Dilmaç Sürgüne Gönderildi!

Konya Sarayönü Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Mustafa Dilmaç, ‘hastane başhekiminin polikliniği basıp üstüne yürüdüğünü ve tehditler savurduğunu’ belirterek Konya İl Sağlık Müdürlüğüne başh

İddiaya göre, Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı ve Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi olan Ahmet Uzunay, hastanede görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Mustafa Dilmaç’ın çalıştığı polikliniği basarak, Dilmaç’ın üstüne yürüdü ve tehdit etti.

 

Uzm. Dr. Doktor Mustafa Dilmaç bu olayı Konya İl Sağlık Müdürlüğüne taşıdı ve soruşturma açılmasını sağladı. Soruşturmanın sonucunda ise Uzm. Dr. Dilmaç, Konya’nın en uzak ilçelerinden birine göreve gönderildi.

 

BAŞHEKİM SENDİKA GÜCÜNÜ MÜ KULLANDI?

 

İddialar arasında Başhekim Ahmet Uzunay’ın sendika gücünü kullanarak doktoru sürgün gibi göreve gönderdiği öne sürüldü.

 

Bu yaşanan skandal olayı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Mustafa Dilmaç, sosyal medya hesabından yayınladığı video ile duyurdu.

 

“BENİ KONYA’NIN EN UZAK İLÇELERİNDEN BİRİ OLAN AKŞEHİR’E SÜRGÜN ETMİŞLER”

 

Uzm. Dr. Mustafa Dilmaç yayınladığı videoda şu ifadelere yer verdi:

 

“Ben Doktor Mustafa Dilmaç. Sarayönü Devlet Hastanesinin tek çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanıyım. Geçtiğimiz haftalarda hastane başhekimi olan şahıs, çocuk polikliniğimi basıp, üzerime yürüyüp beni tehdit etmişti.

 

Bunun üzerine Konya İl Sağlık Müdürlüğü bir soruşturma açmıştı. Soruşturma neticelenmiş. Beni Konya’nın en uzak ilçelerinden biri olan Akşehir’e sürgün etmişler.

 

Bu hastane başhekimi olan şahıs, Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı. Bu tamamen kanuna aykırı zaten. Ben bunu belirtmiştim daha önce fakat Konya Sağlık Müdürlüğü başhekimi korudu. Başhekimlik gücünü kullanarak beni Konya’nın en uzak ilçelerinden birine sürdürdü.”

 

“BURADAN SAĞLIK BAKANIMIZA SESLENMEK İSTİYORUM”

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenen Uzm. Dr. Dilmaç şöyle devam etti:

 

Buradan Sağlık Bakanımıza seslenmek istiyorum. Burada benim suçum ne? Polikliniğim basılan ben, üstüme yürünen ben, tehdit edilen ben. Ben burada görevimi yapmaya çalışıyorum. Ben burada çocuk hastalarıma hizmet etmeye çalışıyorum. Şu Covid pandemisi döneminde elimden gelen her şeyi yapıyorum. Fakat sürgün ediliyorum. Benim burada suçum ne? Hakkımı aramak mı benim suçum? Sayın Sağlık Bakanımızdan bu sürgüne dur demesini istiyorum.”(medikritik)

 

 

Mil Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcı İsmail GÜNEŞ konuyla ilgi yaptığı açıklamada;'' Mil Sağlık Sen olarak bu yapılanları şiddetle kınıyoruz. Hem sendikacılık hem idarecilik yapan memurlar görevden el çektirilmelidir. Daha öncede defalarca söyledik sendikacılık ve idarecilik yapanlar memurlara eziyet etmekten ve memurların özgür iradesine ket vurmaktan başka bişey yapmamaktadır. Sağlık bakanlığını bu konuda daha duyarlı olması konusunda ve gerekeni yapması konusunda göreve davet ediyoruz'' dedi.