DOÇ. DR. SEDAT IŞIKAY’A ONUR ÖDÜLÜ VERİLDİ

DOÇ. DR. SEDAT IŞIKAY’A ONUR ÖDÜLÜ VERİLDİ

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde, Çocuk Nöroloji Bilim Dalında Çocuk Nöroloji Uzmanı olarak çalışan Doç. Dr. Sedat Işıkay’a onur ödülü verildi.


Doğum sonrası bebeklerde genel gelişim geriliği, ilerleyici kafa küçüklüğü, yapısal beyin anormallikleri ve otoinflamasyon ile karakterize bir hastalık olan Elbracht- Işıkay Sendromu hastalığını bularak, tıp literatürüne geçen Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde, Çocuk Nöroloji Bilim Dalında Çocuk Nöroloji Uzmanı olarak çalışan Doç. Dr. Sedat Işıkay’a onur ödülü verildi. 

 


Türkiye elektronörofizyoloji platformu ve Şişli Üniversitesi, Meslek Yüksek okulu, Elektronörofizyoloji Bölümünün ortaklaşa yaptığı 6. Çocuk EEG Sempozyumu 5 Kasım 2022 tarihinde İstanbul’da yapıldı. Sempozyumda soyadı Elbracht-Işıkay Sendromuna verilen Doç. Dr. Sedat Işıkay, bu hastalığa nasıl isminin verildiği konusunda ve çocukluk çağı epilepsileri konusunda iki sunum yaptı. Sempozyum sonunda Şişli Meslek Yüksek Okulu yönetimi tarafından Işıkay’a ‘Tüm yaşam onur ödülü’ verildi. 

 

 

LÜTFEN İŞİNİZİ İYİ YAPIN
Ödülü aldıktan sonra bin kişinin bulundu salondaki gençlere seslenen Işıkay, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün  “Ülkesini en çok seven işini en iyi yapandır” sözünü anımsatarak, tüm öğrencilere ‘lütfen işinizi iyi yapın’ tavsiyesinde bulundu.

 

 

Dr. Işıkay, Doktorclub Awards da yılın doktoru finalisti oldu. İlimiz doktorlarının desteklerini bekliyorum dedi.

 

 



Anahtar Kelimeler: . . SEDAT IŞIKAY’ ÖDÜLÜ VERİLDİ