Doç. Dr. Halil Tekiner, Dünya Eczacılık Tarihi Birliği Başkanı seçildi

Doç. Dr. Halil Tekiner, Dünya Eczacılık Tarihi Birliği Başkanı seçildi

45. Uluslararası Eczacılık Tarihi Kongresi İtalya'nın Milano şehrinde düzenlendi. Kongrenin Genel Kurul Toplantısında yapılan seçimlerde, Dünya Eczacılık Tarihi Birliği Başkanlığına Doç. Dr. Halil Tekiner seçildi.

 

İtalyan Eczacılık Tarihi Akademisinin ev sahipliğini yaptığı 45. Uluslararası Eczacılık Tarihi Kongresi, 7-10 Eylül 2022 tarihleri arasında Milano Üniversitesinde düzenlendi. 24 ülkeden 200’den fazla eczacılık tarihçisinin katıldığı kongrede, 78 sözlü ve 28 poster bildiri sunuldu.

Kongrenin Genel Kurul Toplantısında yapılan seçimlerde Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Eczacılık Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Halil Tekiner, Dünya Eczacılık Tarihi Birliği başkanlığına; Gregory Higby (A.B.D.), Bruno Bonnemain (Fransa) ve Vilma Gudiene (Litvanya) başkan yardımcılığına; Dusanka Krajnovic (Sırbistan) Genel Sekreterliğe ve Kathrin Bosse-Bringewatt (Almanya) saymanlığa seçildi.

Birliğin 96 yıllık tarihinde Türkiye’den seçilen ilk başkan olan Tekiner, Anadolu coğrafyasının çok zengin bir eczacılık tarihi mirasına sahip olduğunu ifade ederek eczacılar ve eczacılık öğrencileri arasında meslek tarihi farkındalığının yayın, araştırma ve bilimsel etkinliklerle artırılabileceğini; bu nedenle Eczacılık Fakülteleri ve eczacılık meslek örgütlerinin işbirliğinin çok önemli olduğunu vurguladı.