Diyabet tedavisinde yenilikler, teknolojiler ve 10 temel öneri

Diyabet tedavisinde yenilikler, teknolojiler ve 10 temel öneri

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde ‘‘Diyabet tedavisinde yenilikler, teknolojiler ve 10 temel öneri’’ konusunda bir toplantı gerçekleştirildi.

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde  ‘‘Diyabet tedavisinde yenilikler, teknolojiler ve 10 temel öneri’’  konusunda bir toplantı gerçekleştirildi. Programın konuğu  Koç Üniversitesi’nden Profesör Dr. Şükrü Hatun hoca idi.

 

İnsulin pompa kullanımının çocukların  diyabet izlemininde önemli ve anlamlı iyileştirmeler sağlamasına karşın geri ödeme konusunda SGK "daki yururlukte olan uygulamalar nedeniyle çoğu çocuk hasta ekonomik koşullar nedeniyle bu tedavi olanağına erişemiyor. 


Diyabetli çocuklar, aileler ve onların izlemini yapan doktorlar olarak  yururlukteki engellerin kaldırılması ve  uygun olan hastalarda en guncel pompa kullanımının ger odemesinin koşulsuz sağlanması öncelikli isteğimizdir.

 

Hastane yöneticilerinden Başhekim Uz. Dr. Fatma Çoşkun, Başhekim Yardımcısı  Uz. Dr. Zehra Mutafoğlu ve Dr. Sinem hanım  Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Dr. Fatma Özgüç Çömlek katılarak destek verdiler.

 

Programa Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi ‘nden  Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Prof Dr. Mehmet Keskin, Doç.Dr. Murat Karaoğlan, Uz. Dr. Ahmet Yıldırım, diyabet eğitim hemşiresi Gülcüm Fındıkkıran, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ‘nden diyetisyen araştırma görevlisi Hülya Yılmaz ve Diyabetle yaşam derneği başkanı  Hülya Şen Oktav ile Diyabetli çocuklar ve aileleri  katıldılar .

 

 

Diyabet Hemşiresi Nimet Barna: Program sonunda diyabetli çocuklar ve aileleri Profesör Dr. Şükrü Hatun ‘a  sorular sordular. Biz çocuk endokrinoloji  ekibi olarak Şükrü  hocamıza yoğun  temposuna rağmen  bizlere zaman ayırdığı için çok  teşekkür ediyoruz. Çok verimli bir toplantı oldu herkes programdan memnuniyetini ileterek ayrıldı.

 

Güzel günlerde  birarada olmak dileğiyle, Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun...