Diş Teknisyenleri ve Teknikerleri Federasyonu Seçime Gidiyor

Diş Teknisyenleri ve Teknikerleri Federasyonu Seçime Gidiyor

Diş teknisyenleri ve teknikerleri Federasyon başkanlığına Aday olan Mehmet Emin Türkmen, Dernek başkanları, Dernek üyeleri, mesleğin önde gelenleri ve öğrencilerini Şanlı Urfada ağırladı.

Diş teknisyenleri ve teknikerleri Federasyon başkanlığına Aday olan Mehmet Emin Türkmen, Dernek başkanları, Dernek üyeleri, mesleğin önde gelenleri ve öğrencilerini Şanlı Urfada ağırladı.

 

Şanlı Urfa Diş Teknisyenleri dernek üyesi, Mehmet Emin Türkmen’inin gerçekleştirdiği Şanlı Urfadaki toplantı büyük ilgi ile sonuçlandı.

 

 

Diş teknisyenleri Federasyon seçimlerideki üç adaydan biri olan Mehmet Emin Türkmen, seçildiği taktirde yapacağı faliyet ve vaatlerini içeren kapsamlı çalışmasını değerli meslektaşları, dernek üyeleri ve mesleğimiz ile yeni tanışan genç bireylerimiz ile paylaşmak ve düşüncelerini almak üzere 5/7/2022 tarihinde Şanlı Urfada başarılı bir organizasyon düzenlemiştir.

 

Çok başarılı olan bu toplantıya katılımı; henüz okulda okuyan ve yeni mezun olmuş genç diş teknikerlerimiz, eski federasyon kurucu üyesi ve başkanı diş teknisyeni sayın Şahin Kösegil, Şemsettin Uğur ve  moderatörlüğünü yapmak üzere Diş teknikeri Hilal Kuday, çeşitli illerimizden çok değerli dernek başkanları, dernek üyeleri, ve gerek butik gerekse ihale laboratuvarlarına sahip meslektaşlarımızdan oluşmuştur.

 

Katılımcıların iştirakleri; İstanbul, Sakarya, Muğla, Konya, Mersin, Hatay, Osmaniye, Gazi Antep, Şanlı Urfa, Adıyaman, Ankara’dan olmuştur.

 

 

Davetlilerin çokça fikir paylaşım ve desteği ile gerçekleşen bu toplantıda konuşulan konuların başlıkları ise;  derneklerimizin bir bütün içerisinde daha verimli nasıl çalışacakları ve meslektaşlarımızın derneklere olan ilgisini daha aktif düzeye nasıl çıkaracakları, tek parlak geleceğimizin üniversiteli bireyler üzerine kurulması gerektiği, bu konuda devrim niteliği taşıyan adımların ivedilikle atılmaya başlanması, Ağır çalışma şartlarımızın nasıl iyileştirilmesi gerektiği ve devlet kurumlarından beklentimiz olan sağlık şartlarımızdaki iyileştirmeler, erken emeklilik, ihale sisteminin sağlık sistemi ve meslektaşlarımıza getirdiği olumsuzluklar, gibi konularda fikir birliğine varılmıştır. Ertesi gün, devam eden bu toplantıda ise yeni yapılanma sürecinde ivedilikle atılması gereken adımlar; hukuksal kurulum, Kadın meslektaşlarımıza derneklerde ve yönetimde daha fazla yer verilmesi, genç dernek üyelerimizin toplantılarımızda daha aktif rol oynamaları daha önceki yönetim sırasında yaşanılan tecrübeler üzerinde farkındalıklar konusuna değinilmiştir.