Demirci'den İmmün Plazma Bağışı Çağrısı!

Demirci

Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Ecz. İrfan DEMİRCİ, Coronavirus (Covid-19) salgınına yakalan ve yoğun bakım tedavisi gören vatandaşların sağlığına kavuşması için bu hastalıktan kurtulmuş olanların kan bağışında bulunması çağr

Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Ecz. İrfan DEMİRCİ, Coronavirus (Covid-19) salgınına yakalan ve yoğun bakım tedavisi gören vatandaşların sağlığına kavuşması için bu hastalıktan kurtulmuş olanların kan bağışında bulunması çağrısında bulundu.

 

Demirci tarafından yapılan açıklamada: ''Covid-19'a yakalanmış ve kritik durumdaki hastalara immun plazma tedavisi uygulandığı ve bu tedaviden dolayı iyileşen hasta oranının ciddi rakamlarda olduğunu hepimiz yakından biliyoruz. 
Son dönemde artan hasta sayısı ve bağışçı bulunamamasından dolayı çaresizlik içerisinde çok fazla plazma arayan hasta yakını olduğunu etrafımızda görmekteyiz. 
Bir kan bağışı ile iki hastaya  plazma verilebilmektedir.   
Bu nedenle hastalığı geçirmiş 18-60 yaş arası uygun bağışçı adaylarının Kızılay’a başvuruda bulunması hastaların iyileşmesi, hayatların kurtulması adına oldukça önemlidir.  
Bir sağlık çalışanı ve eczacı olarak bu konuya yardım ve desteklerimizi ortaya koyarak eczanemizde , etrafımızda  insanımızı bilgilendirmek ve  teşvik etmek gerekliliğini bilgilerinize sunarım'' denildi.