Defa Life Hastanesi'nde Hasta Hakları Günü Etkinliği

Defa Life Hastanesi

26 Ekim Hasta Hakları Günü, Defa Life Hastanesi'nde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Hastaneye gelen hasta ve yakınlarına ve yatan hastalara  hediyeler  dağıtan görevliler hasta hakları hakkında bilgilendirici broşürler dağıttılar.


Detaylı bilgi almak isteyenleri ise bu alanda eğitimini almış görevlilerin olduğu hastanenin Hasta Hakları Birimi'ne yönlendiren görevlilere hasta ve hasta yakınları gösterdikleri sıcak ilgi, alaka ve destekleri için teşekkür ettiler.


Hastaları hem ziyaret edip hem de hasta hakları konusunda bilgiler vererek 'acil şifalar' dileyen Defa Life  Hastanesi Hasta Hakları Sorumlusu Esra Yayıcı Karayılan , hasta haklarının önemine değinerek: “Faaliyetlerimizi sürdürürken, hasta yakınları, hastalar anketlerden, mesajlardan, telefon görüşmelerinden ve maillerden bize ulaşabiliyorlar. Bizlere ulaşıp rahatça görüşlerini aldıktan sonra çözüm sürecine gidiyoruz. Hasta iletişim birimi bizim için önem arz ediyor” diyen Esra Yayıcı Karayılan,Hastanın, haklarını koruma sürecinde kendilerine rahatça ulaşmalarını sağlamak amacıyla çeşitli faaliyetler sürdürdüklerini ifade ederek, “Hasta Hakları, hastalarımız ile sağlık çalışanlarımız arasında bireysel ve toplumsal düzeyde ortaya çıkan sorunların en hızlı şekilde çözülmesini sağlamaktadır. Hastanemize sağlık hizmeti almak için müracaat bulunan her hastamızın sağlık kuruluşumuzda sağlık hizmetinden genel olarak faydalanma, bilgilendirme ve bilgi isteme, sağlık kuruluşunu seçme ve değiştirme, mahremiyet özeni, tedaviyi reddetme ve durdurma, sağlık hizmetini güvenli bir ortamda alma, dini vecibelerini yerine getirme ve saygınlık görme hakları vardır” diye konuştu.

 

 



Anahtar Kelimeler: Hastanesi' Hasta Hakları Etkinliği