Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Dr. DERYA AYDIN ŞAHİN Doçent oldu

Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Dr. DERYA AYDIN ŞAHİN Doçent oldu

Dr. Derya AYDIN ŞAHİN Çocuk Kardiyoloji alanında yaptığı çalışmalarla doçent ünvanı aldı.

 

32 adet uluslararası ve 12 adet ulusal yayını, 60’tan fazla uluslararası, ulusal sözel ve poster bildirileri ve ayrıca iki kez en iyi girişimsel olgu birincilik ödülü, en iyi Pulmoner Hipertansiyon araştırma ikincilik ödülü ve TÜBİTAK UBYT Bilim Teşvik Ödülü gibi birçok ödülleri olan, Gaziantep Üniversitesi Çocuk Kardiyolojisi Bilim Dalında Öğretim üyesi olarak çalışan Dr. Derya AYDIN ŞAHİN Çocuk Kardiyoloji alanında yaptığı çalışmalarla doçent ünvanı aldı. 

 

Doçentliğini kutlayan Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Osman Başpınar, Prof Dr Mehmet Kervancıoğlu ve Prof Dr Metin Kılınç başarı dileklerinde bulunarak genç meslektaşları ile ekibin daha da güçlendiği vurgusunu yaptılar.

 

 

Özgeçmişi:

 

1976 yılında Adana’nın Kozan ilçesinde doğdum, ilk orta ve lise eğitimimi Kozan’da tamamladım. 2000 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. 2007 yılında Gaziantep Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlığı, 2014 yılında ise Gaziantep Üniversitesi Çocuk Kardiyoloji Yan Dal Uzmanlığı eğitimimi tamamladım. 2015-2017 yılları arasında İstanbul Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çocuk Kardiyoloji mecburi hizmetimi yaptım. 2017-2020 arasında Mersin Şehir Hastanesi’nde Çocuk Kardiyoloji uzmanı olarak çalıştım. Aralık 2020’den itibaren Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı, Çocuk kardiyolojisi Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmaktayım. Evli ve 2 kız çocuğu annesiyim.