Bu Nasıl İnsanlık?Hasta yakınları doktoru ve sağlık çalışanlarını darbetti!

Bu Nasıl İnsanlık?Hasta yakınları doktoru ve sağlık çalışanlarını darbetti!

Kırşehir'de, Pandemi Yoğun Bakım Ünitesinde 4 gündür tedavi gören ve kurtarılmayarak hayatını kaybeden hastanın yakınları, doktor ve sağlık çalışanlarını darp etti.

Kırşehir’de yoğun bakımda tedavi gören hasta yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastanın ölüm haberini alan yakınları sinir krizi geçirerek doktor ve sağlık çalışanlarına saldırdı. Yaşanan arbedede 5 sağlık çalışanı yaralandı.

 

Doktor ve sağlık çalışanları ise acil servisten darp raporu aldı. Saldırganlar emniyet ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

 

Darp edilen sağlık personeli Cihat Yıldız yaptığı açıklamada, “Moralimiz bozuldu burada verdiğimiz emek var. Hasta yakınlarından destek bekliyoruz. Bu hadiselerde çalışma isteğimiz gelmiyor.” dedi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Yasin İlhan Yavuz ise, ” Bugün Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meydana gelen olayda Sağlık Çalışanlarımız sözlü ve fiziki saldırıya ugramışlardır.

 

Pandemi Yoğun Bakım Servisinde tedavi gören 83 yaşındaki hastanın vefat etmesi üzerine, hasta yakınları tarafından gerekli müdahaleler yapılmadı denilerek Doktor, Hemşire ve Güvenlik Görevlisi arkadaşlarımıza önce sözlü ardından fiziki saldırıda bulunulmuştur. Birinin de boksör olduğunu öğrendiğimiz 3 kişi tarafından gerçekleştirilen çirkin saldırıda arkadaşlarımızdan bazılarının parmağı,  burnu kırılmış bazılarının ise kol ve ellerinde çatlaklar oluşmuştur.  Acil serviste tedavi altına alınan arkadaşlarımızın fiziksel tedavisi yapılsa da, insanların sağlığını korumak ve tedavi etmek için canla başla mücadele ederken maruz kalınan şiddetin ruhsal tahribatı kolay kolay tedavi edilemeyecek boyutlardadır. Olayın en can alıcı ve üzerinde önemle düşünülmesi gereken tarafı ise sağlık çalışanlarımızı darp eden vatandaşlar, şiddete maruz kalan ve darp edilen sağlık çalışanı arkadaşlarımız tarafından tedavi edilmişlerdir.

 

Maalesef Ülkemiz genelinde günlük onlarca doktor ve sağlık personeli sözlü ve fiziksel şiddetle karşılaşmaktadır. Bugün ise insanların genelde birbirini tanıdığı şirin ve küçük ilimiz Kırşehir’de yaşanan hiç istemediğimiz ve tasvip etmediğimiz bu şiddet olayı bizleri derinden üzmüştür.

 

İnsallah vatandaşlarımız sağlıkta şiddete karşı biraz daha bilinçli olur ve sağlık çalışanlarımızı anlayarak yanında dururlar.

 

Ayrıca Hastanelerimizde ve sağlık kuruluşlarında güvenlik tedbirleri daha fazla artırılır ve bir daha bu tür istenilmeyen vahim, insanlığa yakışmayan olaylar vuku bulmaz.(kirsehirhabervakti.com)

 

Bu Nasıl İnsanlık?

 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları olarak şiddetin her türlüsüne karşıyız.Şiddet genetik bir kod gibi bir kişiden diğerine “ne yazık ki” sosyal öğrenme yoluyla geçmektedir.Yasaların yetersizliğinin yanı sıra “vicdan yetersizliği” nin de olduğu kanaatindeyiz.

 

Şiddetin hertürlüsüne karşı olan , sendikalı, sendikasız her ferdi basın açıklamamıza davet ediyorum.

 

Yasin YÜCESAN

SAĞLIK SEN KIRŞEHİR ŞUBE BAŞKANI