Bölgenin İlk Kapalı Psikiyatri Servisi Bossan Hospital’da Hizmete Girdi

Bölgenin İlk Kapalı Psikiyatri Servisi Bossan Hospital’da Hizmete Girdi

Bölgede bir ilke imza atılarak, Bossan hastanesi bünyesinde açılan kapalı psikiyatri servisi, birçok psikiyatrik sorunla baş etmekte zorlanan hastalara umut oluyor.

 

 

Bölgede bir ilke imza atılarak, Bossan hastanesi bünyesinde açılan kapalı psikiyatri servisi, birçok psikiyatrik sorunla baş etmekte zorlanan hastalara umut oluyor. Özellikle intihar riski, ilaç alımında problem, paranoid ve şüphe hezeyanları, alkol ve madde bağımlılığı gibi durumlarla başa çıkmakta zorlanan hastalar, bu özel serviste uzman doktorlar tarafından titizlikle takip ediliyor.

 

Prof. Dr. Mustafa ARI, özellikle alkol ve madde bağımlılığı sorunu yaşayan hastalarda ayaktan takibin yetersiz olduğunu belirterek, kapsamlı bir tedavi süreci için hastaların yatırılarak gerekli tahlillerin yapılmasının önemine vurgu yapıyor. Hastaların yoksunluk dönemlerini rahat atlatabilmeleri ve bu süreçte ortaya çıkabilecek sara nöbeti gibi tıbbi sorunların önüne geçebilmeleri için yatırarak tedavi bağımlılığı olan hastaları için şarttır.

 

Psikoterapiler ve psikoeğitimlerle desteklenen tedavi süreci, hastaların taburcu olduktan sonra tekrar maddenin alınmamasını hedefliyor. Ayrıca, hastaların sosyal hayatlarına uygun olarak düzenlenmiş spor ve eğlence etkinlikleriyle ruh sağlıklarının desteklenmesi de servisimizin öne çıkan özellikleri arasında.

 

Bossan hastanesi, bölgede psikiyatrik sorunlarla mücadelede yeni bir dönemi başlatarak, hastaların daha sağlıklı bir yaşama kavuşmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor.