Birlik Sağlık Sen temsilcileri iftarda buluştu.

Birlik Sağlık Sen temsilcileri iftarda buluştu.

Birlik Sağlık Sen Genel Merkez yöneticileri ve İzmir Şubeleri İftarda buluştu. İzmir İlindeki Sendika temsilcilerinin de katıldığı iftar programında siyasi parti temsilcileri de katıldı.

 

İYİ PARTİ İzmir İl Başkanı Sinan BEZİRCİLİOĞLU, CHP İl Başkan Yardımcısı Leman TUNUS, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Ozan Gani HÜSMENOĞLU, Gelecek Partisi İl Başkan Yardımcısı Bülent KORKMAZ, AK PARTİ İlçe Başkan Yardımcısı M. Ali KALAFAT ve BASK Konfederasyonuna Bağlı Sendikalardan Birlik Yerel Sen Genel Başkanı Reşat BOZAT, TEÇ-SEN Genel Başkan Yardımcısı İsmail ŞİTVAN, TEÇ-SEN İzmir İl Başkanı Tevfik BİLGE, Anadolu Eğitim Sen İzmir İl Başkanı Adnan SARISAYIN, Bağımsız Büro Sen İzmir İl Başkanı Nevin GÜLTEPE katılım sağladı.

 

 

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet DOĞRUYOL, konuşmasında, Ülkemizin Sağlık Sisteminin geçen gün daha kötüye gittiğini, Sağlık Bakanlığının asli görevinin koruyucu sağlık hizmetlerine ağırlık vermesi ve vatandaşlarımızın hasta olmasını engellemek olması gerekirken, vatandaşı memnun etmek üzerine kurulmuş bir sağlık sisteminin olduğunu ifade etti.

DOĞRUYOL; elbette vatandaşlarımızın en iyi sağlık hizmetini almasını hepimiz çok isteriz. Ancak, sağlık hizmetleri sunumumuz vatandaşlarımızı memnun etmek üzerine kurulu bir sistem. Vatandaşlarımızı memnun edelim ama, vatandaşlarımıza gereken tedaviyi verelim. Gereksiz tedavi vermeyelim.

Vatandaşlarımız memnun olsun diye, görevi ölüm riski taşıyan hastalarımıza hizmet vermek olan 112 Ambulanslarımız adeta kırmızı şeritli taksilere döndüler. Sürekli acil olmayan hastaları taşıyorlar. Acil olmayan vakalara gidiyorlar. Personelin mesaisine yazık. Yakılan akaryakıta yazık.

Şehir hastanelerine de değinen DOĞRUYOL, Ülkemizin bir an önce şehir hastaneleri projesinden vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Doluluk garantisi teminatı verilerek işletilen şehir hastanelerinin işletim şeklinin, geçiş garantisi verilerek yapılan köprü ve otoyollardan, yolcu garantisi verilen havaalanlarından bir farkının olmadığını, 80 milyon vatandaşımızın cebinden çıkan bu ve buna benzer ödemelerden bir an önce vazgeçilmelidir dedi.

 

 

Hatay İlinde depremde hemşire eşini hastanede nöbetteyken kaybeden Hatay temsilcisi Abdullah GÜL’de depremde yaşananları anlattı.

Birlik Sağlık Sen İzmir üniversiteler şube başkanı Yasemin ZENGİN ve İzmir Şube Başkanı Berna BORAN’ın da selamlama konuşması yaptığı iftar yemeğinde emekli olan sendika iş yeri temsilcileri, Gülay IŞILDAK, Hicabi AKÇAY, Berat KAVASOĞLU ve Sevgin ÇAKIR’a plaket verildi.