Bilimsel Diş Hekimliği 115 Yaşında

Bilimsel Diş Hekimliği 115 Yaşında

Diş Hekimleri haftasında Gaziantep Diş Hekimleri Odasının düzenlediği  bilimsel etkinliğe yoğun katılım oldu.

 

Gaziantep Diş Hekimleri oda başkanı Dr. M. Yücel Özbaş açılış konuşmasında “ Bu hafta Bilimsel Diş Hekimliğinin 115. Yılını kutluyoruz. Bilimsel Dişhekimliğinin kuruluşunun yıldönümü olan 22 Kasım , 1996 yılından itibaren “Dişhekimliği Günü”,  22 Kasımı içine alan haftayı da “Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası” olarak kutlamaktayız.

 

Ne yazık ki bu yıl buruk bir şekilde kutluyoruz. 11 ili etkileyen 6 şubat depremlerinde, 50 binin üzerinde insanımızı 38 dişhekimliği fakültesi öğrencimizi ve 28 de dişhekimimizi kaybettik.

 

Tüm Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Acımız büyük “ dedi

 

Diş Hekimleri haftasında Gaziantep Diş Hekimleri Odasının düzenlediği  bilimsel etkinliğe yoğun katılım oldu. Açılış konuşmalarının ardından Prof.Dr. Aslıhan Üşümez Hocamız Porselen laminaların sınırları, Vaka seçiminin önemi , Diş hekimliği fakültesi dekanı Prof. Dr. Uğur Aydın Hocamız ‘Yenilenen Kök Kanal Tedavileri’ konulu sunumunu gerçekleştirdi’,  Dr. Mehmet Dikmen Anterior bölgede implant Çevresi Yumuşak doku estetiği, Dt. M.  Sezai Yıldız Dijital Diş Hekimliğinde Güncel Protez Çözümleri konularını anlattılar.

300 ün üzerinde katılımın olduğu bilimsel etkinlikte 37 Diş hekimine ödüller verildi.

Straumann ana sponsorluğunda Şehitkamil Kültür Merkezinde yapılan bilimsel etkinlik soru cevaplarla ve plaket töreniyle son buldu.

 



Anahtar Kelimeler: Bilimsel Hekimliği Yaşında