Berko İlaç’ta Direktör Ataması

Berko İlaç’ta Direktör Ataması

Berko İlaç Tedarik Zinciri Direktörü olarak Esin Aksu atandı.

 

 

Başarılarının arkasında yer alan özel insan kaynağı ile Türk ilaç sektöründe güçlü bir marka olan, “Sağlıklı Yarınlara” ulaşmada öncü Berko İlaç, yeni direktör atamasıyla güçlenmeye devam ediyor. 

 

Berko İlaç Tedarik Zinciri Direktörü olarak Esin Aksu atandı.

 

Esin AKSU

İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliğinden mezun olan Esin Aksu, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Yüksek Lisans eğitimine devam ediyor. Çalışma hayatına 1995 yılında Henkel’de başlayan Aksu, 1995-2001 yılları arasında Henkel&Cognis firmasında deri, tekstil, boya, plastik, gıda branşlarından sorumlu kalite kontrol mühendisi ve kalite güvence yöneticisi olarak görev yaptı. Ardından yönetim danışmanlığı firmasında kobilere yönetim sistemleri kurulması ve denetlenmesi süreçlerinde çalıştı. 2006-2007 yılları arasında Eren Holding’de kalite mühendisliği görevini yerine getirdi. 2007 yılından itibaren Berko İlaç’ta kalite güvence, üretim planlama, satın alma departmanlarında görev alan ve 2016 yılından itibaren satın alma müdürlüğü yapan Esin Aksu, Tedarik Zinciri Direktörü olarak atandı. 

 

 

 

Berko İlaç’tan Sektör Üniversite İş Birliği

 

Türkiye ilaç pazarında güçlü bir marka olan, “Sağlıklı Yarınlara” ulaşmada öncü Berko İlaç, yeni iş birlikleriyle sağlık sektörüne katkı sağlamaya devam ediyor. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Araştırma Üniversiteleri Destek Programı kapsamında “Remifentanil ve Fentanil Etken Maddelerinin ve Türevlerinin Etkin ve Yeni Yöntemler İle Sentezlenmesi” isimli proje için Berko İlaç ile protokol imzalandı.

 

Berko İlaç Genel Müdürü Ecz. Barış Özyurtlu, sektör-üniversite iş birliği alanında protokol imzalamak üzere Atatürk Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın konuğu oldu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Araştırma Üniversiteleri Destek Programı kapsamında desteklenen ve yürütücülüğünü Doç. Dr. Bilal Nişancı’nın yaptığı “Remifentanil ve Fentanil Etken Maddelerinin ve Türevlerinin Etkin ve Yeni Yöntemler İle Sentezlenmesi” isimli proje için Berko İlaç, May Pharma ve Altobio İlaç ile protokol imzalandı.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan, Berko İlaç Genel Müdürü Ecz. Barış Özyurtlu, May Pharma İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Yinanç ve Proje Koordinatörü Mahmut Esat Yinanç, Altobio İlaç Genel Müdürü Ahmet Altuğ Oğuz ile Klinik Araştırmalar Aşı ve İlaç Koordinatörlüğü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ve Doç. Dr. Serdar Burmaoğlu imza töreninde yer aldılar.

 

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, ilaç firmalarıyla imzalanan bu protokolün üniversite-sektör iş birliği açısından önemli olduğunu belirterek Atatürk Üniversitesinin çeşitli proje ve iş birlikleriyle daima sektörle iç içe olacağını söyledi. İmzalanan protokol için Berko İlaç Genel Müdürü Ecz. Barış Özyurtlu ise, “Berko İlaç olarak sağlık sektörüne her geçen gün daha çok katkı sağlamak amacıyla tüm sektör paydaşlarıyla bir arada olmaya devam ediyoruz. Bilime katkı sağlamanın en önemli yollarından birinin de üniversite-sanayi iş birlikleri olduğuna inanıyoruz. Protokolün tüm sağlık camiasına hayırlı olmasını dilerim.” şeklinde konuştu.

 

Berko İlaç Hakkında

Meslek hayatına 1970’li yıllarda eczane eczacılığıyla başlayan Ecz. Berat Beran tarafından,1984 yılında kurulan Berko İlaç, insan sağlığı için üretmeye ve çalışmaya devam etmektedir. Berko İlaç, “Seçtiği özel kulvarda ilk ve tek olma” vizyonuyla, yenilikçi ürünlerini tıbbın hizmetine kazandırmıştır. 164 ürünü, 900’e yakın çalışanı ve 21 bin metrekare kapalı alanı olan dünya standartlarındaki üretim tesisleriyle hizmet veren Berko İlaç, yıllık 90 milyon kutu üretim yaparak sağlıklı yarınlar için çalışmaktadır. Türkiye ilaç pazarında güçlü bir marka olan Berko İlaç, bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Başta Irak, Vietnam, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Katar ve ABD olmak üzere 23 ülkeye aktif ihracat yapılmaktadır. Akredite Ar-Ge Merkezi’nde her yıl yaklaşık 20 yeni ürün projesi geliştirilmektedir. Sosyal sorumluluk konusu öncelikleri arasında yer alan Berko İlaç, pek çok vakıf ve sivil toplum kuruluşuyla birlikte projeler yürütmektedir. Çocukların sosyal gelişimine katkı sağlamak, çocuklarda sanat kültürünü oluşturmak hedefiyle hayata geçirilen, ilaç sektöründe bir ilk ve tek olan “Berko Çocuk Tiyatrosu” ve pediatri servislerinde yatan çocuk hastalar için oyun alanları kurulan “Hastanede Kalan Çocuklar Oyundan Geri Kalmasınlar” projelerinin yanı sıra; Berko İlaç köy okullarının ihtiyaçlarına destek olarak ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burslar vererek topluma katkı sağlamaktadır. www.berkoilac.com.tr

 



Anahtar Kelimeler: Berko Direktör Ataması