Berko İlaç’ta Yeni Atamalar

Berko İlaç’ta Yeni Atamalar

Yenilikçi bakış açısı, 800’e yakın çalışanı ve dünya standartlarında 3 fazdan oluşan 21 bin metrekarelik üretim tesisleriyle “sağlıklı yarınlar” için üreten Berko İlaç, yeni atamalarıyla güçlenmeye devam ediyor. Berko İla?

Yenilikçi bakış açısı, 800’e yakın çalışanı ve dünya standartlarında 3 fazdan oluşan 21 bin metrekarelik üretim tesisleriyle “sağlıklı yarınlar” için üreten Berko İlaç, yeni atamalarıyla güçlenmeye devam ediyor. Berko İlaç Kalite Kontrol Müdürü olarak Salih Pak, Berko İlaç Kıdemli Ürün Müdürü olarak ise Ağça Aybars atandı.

 

 

Salih Pak

Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Salih Pak, 1997 yılında Nobel İlaç Kalite Kontrol Laboratuvarı’nda kariyerine başladı. Daha sonra aynı holdinge bağlı Ulkar Kimya’da kalite kontrol şefliği, Nobel İlaç Düzce fabrikasında kalite güvence yöneticiliği görevlerini yürüttü. Kariyerine aynı fabrikada kalite kontrol müdürü olarak devam eden Pak, eş zamanlı olarak Nobel İlaç’ın mesul müdürlük görevini yerine getirdi. Salih Pak, 2021 yılı itibarıyla Berko İlaç’a Kalite Kontrol Müdürü olarak atandı.

 

Ağça Aybars

Dumlupınar Üniversitesi Ekonomi ve Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Ağça Aybars, ilaç sektörüne 2003 yılında Biofarma İlaç’ta tıbbi mümessil olarak başlayıp, ardından Bilim İlaç’ta devam etti. 2007 yılından itibaren kariyerini ürün müdürü olarak sürdüren Aybars, Natural Life ve Dr. F. Frik İlaç’ta çalıştı. Pazarlama müdürü olarak İnanır Group’ta, kıdemli ürün müdürü olarak da sırasıyla Sanovel İlaç, Nobel İlaç, Ali Raif İlaç ve Abdi İbrahim’de toplamda 7 yıl CNS pazarında, 5 yıl da akut pazarda görev aldı. Öğrenimini Aile Danışmanlığı bölümünde devam ettiren Ağça Aybars, Pediatri ve Dermatoloji alanlarından sorumlu Kıdemli Ürün Müdürü olarak Berko İlaç’ta göreve başladı.

 

_____

 

Daha fazla bilgi için:

Fidan Akur | FidanAkur@berko.com.tr | Tel: 0 216 456 65 70 (Dâhili 335)

 

Berko İlaç Hakkında

Meslek hayatına 1970’li yıllarda eczane eczacılığıyla başlayan Ecz. Berat Beran tarafından, 1984 yılında kurulan Berko İlaç, insan sağlığı için üretmeye ve çalışmaya devam etmektedir. Berko İlaç, “Seçtiği özel kulvarda ilk ve tek olma” vizyonuyla, yenilikçi ürünlerini tıbbın hizmetine kazandırmıştır. 140 ürünü ve 800’e yakın çalışanıyla hizmet veren Berko İlaç, sağlıklı yarınlar için üretmektedir. 21 bin metre kare kapalı alanı ve yıllık 142 milyon kutu üretim kapasitesiyle Berko İlaç Üretim Tesisleri, GMP standartlarında üretim yapmaktadır ve takviye edici gıda ürünleri için FDA kaydına sahiptir. Türkiye ilaç pazarında güçlü bir marka olan Berko İlaç, bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Başta ABD, Kanada ve G. Kore olmak üzere 16 ülkeye aktif ihracat yapmaktadır. Berko İlaç, ihracat alanındaki atılımlarının yanı sıra, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen ve “Global Türk Markaları” yaratmak amacıyla hayata geçirilen “Turquality Marka Destek Programı”na katılma hakkı kazanmıştır. Sosyal sorumluluk konusu öncelikleri arasında yer alan Berko İlaç, pek çok vakıf ve sivil toplum kuruluşuyla birlikte projeler yürütmektedir. “Berko Çocuk Tiyatrosu”, “Hoş Geldin Bebek” yenidoğan ünite ziyaretleri gibi başlıca projelerinin yanı sıra, Berko İlaç köy okullarının ihtiyaçlarına destek olarak ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burslar vererek topluma katkı sağlamaktadır. Berko İlaç, kurumsal kimliğini modernize ederek basılı dijital yaşama da vurgu yapmaktadır.  / www.berkoilac.com.tr