BDDK'dan flaş karar! 29 faizsiz konut şirketi tasfiye edildi

BDDK

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tasarruf finansman faaliyeti yürüten ancak şartları sağlamayan 21 şirketin intibak taleplerinin reddine ve tasfiyelerine karar verdi. BDDK, daha sonra intibak süresi devam eden diğer 14 şirket h

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), vatandaşların hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla tasarruf finansman faaliyeti yürüten ancak intibak şartlarını sağlamayan 21 şirketin intibak taleplerinin reddine ve tasfiyelerine karar verdi. BDDK daha sonra yaptığı açıklamada diğer intibak süresi devam eden 14 şirketin 8’i hakkında iradi tasfiye karar verdiğini duyurdu. Böyle hakkında tasfiye kararı çıkan faizsiz konut şirketi sayısı 29’a yükseldi.

 

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanununda yapılan değişiklik ile tasarruf finansman şirketlerinin denetim ve gözetiminin BDDK tarafından yapılacağının hüküm altına alınması üzerine Kurul vatandaşların hak ve menfaatlerinin korunması için denetimler gerçekleştirdi.

 

KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

 

BDDK’nın yaptığı denetimler sonucu intibak taleplerinin reddi ve tasfiyelerine karar verilen tasarruf finansman şirketlerinin listesi, Resmi Gazete’nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı.

 

TASFİYE EDİLEN ŞİRKETLERE ‘TASFİYE KOMİSYONU’ ATANACAK

 

Buna göre Kurul, intibak şartlarını sağlamayan 21 şirketin tasfiyesine karar kıldı. İntibak şartlarını taşımayan ve tasfiyesine karar verilen şirketlere BDDK ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından Tasfiye Komisyonu atanacak.

 

BDDK DİĞER ŞİRKETLER İÇİNDE AÇIKLAMA YAPTI

 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), intibak başvurusunda bulunan diğer tasarruf finansman şirketlerinden 6’sının intibak sürecinin devam ettirilmesine, 8’inin ise iradi tasfiyeye yönlendirilmesine karar verildiğini duyurdu.

 

BDDK’den yapılan açıklamada, vatandaşların hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla tasarruf finansman faaliyeti yürüten ancak intibak şartlarını sağlamayan 21 şirketin intibak taleplerinin reddine ve tasfiyelerine karar verildiği anımsatıldı.

 

Söz konusu 21 şirketin listesinin Resmi Gazete’nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandığı aktarılan açıklamada, “Kurumumuza intibak başvurusunda bulunan diğer şirketlerden 6’sının intibak sürecinin devam ettirilmesine, 8’inin ise iradi tasfiyeye yönlendirilmesine karar verilmiştir. Söz konusu kararlar titizlikle yapılan intibak incelemesi kapsamında kurumumuzca ulaşılan tespitler ışığında alınmış olup devam eden süreçte tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunması için gerekli tüm işlemler ilgisine göre tasfiye komisyonu ve kurumumuzca ivedilikle alınacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

 

Açıklamada, intibak incelemesi süren şirketler bakımından BDDK değerlendirmelerinin devam ettiği, bu şirketlerin faaliyetleri noktasında bir kısıtlama bulunmadığı vurgulandı.

 

İNTİBAK TALEBİ ONAYLANAN ŞİRKETLERİN FAALİYETLERİ SÜRECEK

 

Kurum ayrıca, 7 Nisan’dan önce BDDK’ya intibak talebiyle başvuruda bulunup intibak talebi onaylanarak faaliyetlerine devamı uygun görülen şirketlerin sektörde faaliyetlerine devam edeceğini, buna karşılık intibak talebi reddedilen şirketlerin ise ret kararından itibaren yeni bir yükümlülük altına giremeyeceğini duyurmuştu.

 

Tasfiyesine karar verilen şirketler:

 

1 İKTİSATEVİM GAYRİMENKUL A.Ş.

2 VİZYON EVİM GAYRİMENKUL OTOMOTİV İLETİŞİM PAZARLAMA SANAYİ TİCARET A.Ş-

3 DOĞRUEVİM GAYRİMENKUL ORGANİZASYON A.Ş.

4 FİNANSEVİM GAYRİMENKUL OTOMOTİV İLETİŞİM ORGANİZASYON PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

5 BİRİKİMEVİM GAYRİMENKUL ORGANİZASYON A.Ş.

6 FİNALEVİM GAYRİMENKUL OTOMOTİV ORGANİZASYON A.Ş.

7 YAŞAMEVİM GAYRİMENKUL A.Ş.

8 HH AYDIN YATIRIM HOLDİNG A.Ş.

9 İHTİYAÇEVİM GAYRİMENKUL OTOMOTİV İLETİŞİM ORGANİZASYON

PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

10 VARLIKEVİM GAYRİMENKUL A.Ş.

11 İSTEK EVİM GAYRİMENKUL OTOMOTİV PAZARLAMA VE TİCARET A.Ş.

12 İKİZLEREVİM YATIRIM GAYRİMENKUL A.Ş.

13 DESTEKEVİM GAYRİMENKUL İNŞAAT TAAHHÜT OTOMOTİV ORGANİZASYON SANAYİ TİCARET A.Ş.

14 GERÇEKEVİM GAYRİMENKUL OTOMOTİV İLETİŞİM ORGANİZASYON PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

15 DEĞER TASARRUF GAYRİMENKUL A.Ş.

16 ÖNCEEVİM GAYRİMENKUL OTOMOTİV PAZARLAMA SANAYİ TİCARET A.Ş.

17 MOREVİM TASARRUF GAYRİMENKUL OTOMOTİV ENERJİ ORGANİZASYON VE PAZARLAMA TİCARET A.Ş.

18 HEDEFEVİM GAYRİMENKUL OTOMOTİV VE TİCARET A.Ş.

19 GELECEK TASARRUF GAYRİMENKUL OTOMOTİV VE ORGANİZASYON A.Ş.

20 BİRLİKBİRİKİM GAYRİMENKUL ORGANİZASYON İLETİŞİM OTOMOTİV PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

21 TASARRUF ORGANİZASYON VE GAYRİMENKUL PAZARLAMA A.Ş.