Bağcılar'da evlat vahşeti! Annesinin başını kesip sokağa attı...

Bağcılar

İstanbul Bağcılar'da akşam saatlerine doğru korkunç bir cinayet yaşandı. Uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen bir genç, tartıştığı annesinin başını kesip camdan aşağı attı.

 

İstanbul’un göbeğinde akılalmaz bir cinayet gerçekleşti. Bağcılar ilçesinde yaşayan genç bir şahıs, annesini feci şekilde katletti.

 

KAFASINI KESİP AŞAĞI FIRLATTI

 

Fevziçakmak Mahallesi 2005 Sokak’ta meydana gelen olaya göre; uyuşturucu bağımlısı olan 26 yaşındaki A.S. henüz bilinmeyen bir nedenle annesi Havva Sayan’ın boğazını kesip camdan aşağıya attı. Olayı gören civardaki vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

 

 

ÖZEL HAREKAT POLİSİ YAKALADI

 

Olay yerine Çevik Kuvvet Polisleri ve Özel Harekat Polisleri sevk edildi. Çevik Kuvvet evin çevresinde güvenlik önlemi aldı. Polisleri gören A.S. evi yakarak direnmek istedi. Uzun uğraşlar sonucu Özel Harekat Polisi A.S.’yi yakalanarak gözaltına alındı. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

 

Katil zanlısı A.S.’nin daha önceden ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden firar ettiği öğrenildi.

 

“ANNESİNİN BOĞAZINI KESİP ATTIĞINI GÖRDÜK”

 

Olay anına şahit olan mahalle sakini Uğur Eğriöz, “Karşı sokaktayım bir ses duydum. Aşağı indiğimde annesinin boğazını kesip attığını gördük. Sonra silah sesi geldi. Galiba bacağından vuruldu. Sonra evi yakmaya çalıştı. O sırada özel harekatçılar gelip şahsı aldı. Madde bağımlısı olduğu söyleniyor” dedi.

 

 

BAKANLIK, VALİLİK VE EMNİYET’TEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMA

Türkiye’yi sarsan cinayetin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünden peş peşe açıklamalar geldi.

 

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

 

“Bağcılar’da vahşi cinayet’ başlığıyla yayınlanan haberlere konu olan olayın ardından, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ve İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, emniyet birimleri ve adli makamlarla temasa geçmiştir. Bu kan dondurucu olayı gerçekleştiren şahıs olayın hemen ardından emniyet güçleri tarafından yakalanarak savcılığa sevk edilmiştir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, bakanlığımız görev yetkileri çerçevesinde söz konusu haberlere ilişkin erişim engeli ve yayın yasağı getirilmesi için savcılığa başvuru yapmış bulunmaktayız.”

 

İstanbul Valiliğinin açıklamasında ise; “25 Eylül 2022 (bugün) tarihinde saat 16.00 sıralarında Bağcılar ilçemiz Fevzi Çakmak Mahallesinde annesi H.S’yi (58) vahşice öldüren A.S (26) adlı şahıs emniyet birimlerimiz tarafından yakalanmıştır. A.S. adlı şahsın, çok sayıda ruh ve akıl hastalıkları hastanelerinde psikolojik tedavi gördüğü, son olarak 1 ay önce taburcu olduğu, ayrıca şahsın uyuşturucu kullanmaktan 1 kaydı olduğu tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü de açıklama yaptı. Yazılı açıklama söyle:

 

“Kasten Öldürme suçu ile ilgili, Bağcılar ilçesinde yürütülen çalışmalarda; saat: 16.00 sıralarında Fevzi Çakmak Mahallesi’nde meydana gelen olayda, H.S.(58) isimli kadın şahsın, A.S.(26) isimli şahıs tarafından bıçakla yaralanarak öldürüldüğü belirlenmiş, olay yerine intikal edilmiştir. Yapılan kontrolde; H.S. isimli kadın şahsın hayatını kaybettiği görülmüş, yapılan incelemede evin salon kısmında A.S. isimli şahsın yangın çıkardığı anlaşılmıştır. Araştırmalarda; A.S. isimli şüpheli şahsın H.S. isimli öldürülen kadın şahsın oğlu olduğu belirlenmiş ve ayrıca şüpheli şahısın ruh ve sinir hastalıklarından firari durumda olduğu anlaşılmıştır. Şüpheli şahıs olay yerinde olayı gerçekleştirdiği suç aletleriyle beraber görevlilerimizce yakalanmıştır. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıs adli makamlara sevk edilmiştir. Tahkikat devam etmektedir.”

 

GÖRÜNTÜLERİ YAYAN 3 KİŞİ GÖZALTINDA

Bağcılar’da Ali S.’nin annesi Hava S.’yi öldürüp kafasını kestikten sonra balkondan sokağa attığı anları cep telefonu ile çeken ve bu görüntüleri sosyal medya ve yazılı basınla paylaşan S.A. (19), N.A.(37), G.K.(47) isimli şahıslar, görüntülerin ilk çekildiği adreste tespit edilip gözaltına alındı.

 

“Soruşturmanın Gizliliğinin Alenen İhlal Edilmesi” suçundan yakalanan 3 kişinin emniyetteki işlemlerinin ardından 26.09.2022 tarihinde adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.

 

SOSYAL MEDYA HESABINDA DİKKAT ÇEKEN ‘ANNE’ PAYLAŞIMI

Zanlının sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ise dikkat çekti. Annesini katleden A.S.’nin, 2017 yılındaki bir paylaşımında, “Bu dünyada bir kadını çok sevdim, onu da mutlu etmek için ‘anne’ demek yetiyor” ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

 

 

Kafasını koparıp tencereye koydu, bacaklarındaki etleri sıyırıp sakladı!

 

İstanbul Küçükçekmece’de 2021 yılında kızının kendisinin tehdit ettiği iddiasıyla şikayetçi olan 67 yaşındaki Sevilay Palabıyık, 35 yaşındaki kızı Tuğçe Sayın tarafında vahşiçe katledildi. Annesinin kafasını kesip tencereye koyan ve ardından sol bacağındaki etleri sıyırıp saklayan Sayın’ın yargılandığı davada mahkeme heyeti kararını açıkladı.

 

“SUÇUN İŞLENMESİNE YETERLİ BİR PSİKOLOJİK HASTALIK DEĞİLDİR”

Vahşice katledilen Palabıyık’ın avukatı Serpil Dönmez, “Sanığın sağlık durumuyla ilgili yeniden rapor aldırılmasını talep ediyoruz. Bipolar bozukluğa sahip olması, mevcut suçun işlenmesine yeterli bir psikolojik hastalık değildir. Olaydan yaklaşıl iki gün önce maktulün verdiği ifadede, maktulün sığınma evine gitmek istediği görülmektedir. Maktulün ıslak imzalı beyanı mevcuttur. Beyanın ihmal edildiği anlaşıldığından ihmali olan görevliler hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyoruz” dedi.

 

YÜKSEK GÜVENLİKLİ HASTANEYE YERLEŞTİRİLECEK

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Tuğçe Sayın’ın akıl hastalığı nedeniyle cezai ehliyeti bulunmadığı için ayrı ayrı ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Mahkeme, Sayın için akıl hastalarına mahsus güvenlik tedbiri uygulanmasına ve tutukluluk halinin kaldırılarak tahliyesine ancak serbest bırakılmayarak akıl hastalıklarına mahsus yüksek güvenlikli sağlık kurumunda koruma ve tedavi altına alınmasına karar verdi.

 

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, maktul Sevilay Palabıyık’ın 21 Mayıs 2021 tarihinde kızının evde kendisini bıçakla tehdit ettiğini, bileziğini aldığını ve evi üstüne yapmasını istediğini söyleyerek kızı Tuğçe Sayın’dan şikâyetçi olduğu belirtildi.

 

Tuğçe Sayın’ın uzaklaştırma kararı olmasına rağmen 24 Mayıs 2021 tarihinde eve giderek annesini öldürdüğü, maktule ulaşmayan yakınlarının ihbarı üzerine kolluk kuvvetleriyle beraber eve gidildiği ve yapılan incelemede maktulün kafasının kesildiği ve sol bacağının etinin sıyrılarak alındığının belirlendiği kaydedildi.

 

 

“CİNLER BENİ KONTROL ETTİ”

İddianamede, Tuğçe Sayın’ın “Bana ait ne varsa alıyordu. En son yaptığım olayı babama anlattım. Her şeyi itiraf ettim. Pişmanım demeyeceğim, çünkü zaten ben yapmadım. Cinler beni kontrol etti. Ben onları edemedim” şeklindeki ifadesine yer verildi.

 

Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianamede ayrıca, Tuğçe Sayın’ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığı hususundaki şüphenin Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi ve 4’ncü İhtisas Kurulu tarafından yapılan inceleme sonucunda şüphelisi bulunduğu suça ilişkin cezai sorumluluğunun bulunmadığı belirtildi. Tuğçe Sayın hakkında güvenlik tedbirlerinin uygulanması talep edildi.