Aşı Meleklerimiz...

Aşı Meleklerimiz...

Emeklerinize, cesur kalplerinize sağlık. İyi ki varsınız.

Bakan Koca, geçen haftanın aşı raporunu paylaştı

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘geçen haftanın aşı raporu’ notuyla 14 Haziran saat 00.00’dan 20 Haziran 23.59’a kadar 7 milyon 776 bin 326 doz aşı yapıldığını duyurdu.

 

Corona virüsü salgınına karşı aşılama çalışmaları devam ediyor.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter’dan ‘geçen haftanın aşı raporu’nu paylaştı. Bakan Koca, “14 Haziran saat 00.00’dan 20 Haziran 23.59’a kadar 7 milyon 776 bin 326 doz aşı yapıldı” ifadelerini kullandı.

 

 

“EN İYİ PERFORMANS TÜRKİYE’NİN”

 

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Aşılama hızında en iyi performans Türkiye’nin. 14- 20 Haziran arasında, Türkiye, Çin ve Almanya’yı geride bırakarak, aşılama hızında en yüksek performansı gösteren ülke oldu. Her gün, aşı programındaki her 100 kişiden ortalama 1,45’inin aşısı yapıldı” ifadelerini kullandı.

 

 

AŞILAMADA SON DURUM

 

Sağlık Bakanlığı’nın COVID-19 aşısı bilgilendirme platformunda yer alan bilgilere göre, saat 23:05 itibariyle toplam 42 milyon 777 bin 652 aşı yapıldı.

 

Son verilere göre, 28 milyon 276 bin 970 kişiye birinci doz, 14 milyon 500 bin 682 kişiye de ikinci doz aşı uygulandı.

 

25 yaş grubunun aşılamaları yarın başlıyor

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden aşı sırasının 25 yaş grubuna indiğini duyurdu.

 

Bakan açıklamasında ”Aşı randevularında yaş sınırı 25’e indi. Randevu alan gençler, aşı olmayı ertelemiş büyükleri varsa konuşup, randevu için yardımcı olsun. İlk randevular yarın. Gençlik salgına karşı harekete geçsin.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

AŞILAMADA HEDEF 50 BİN!

 

Koronavirüs Salgını ile mücadele kapsamında Gaziantep’te aşılama çalışmaları devam ediyor.

 

Kent genelinde hastaneler ve randevusuz aşı noktalarında devam eden Covid-19 aşı çalışmaları kapsamında günlük aşılanan kişi sayısının 35 bine çıktığı ve günlük 50 bin kişinin aşılanmasının hedeflendiği bildirildi.

 

Türkiye’de Koronavirüs Salgını ile mücadele sürüyor. Haziran ayının gelmesi ile birlikte aşı uygulamasının artarken, Aşılamada 30 yaş ve üzeri yaştaki kişilerin de aşı kapsamına alındı. Randevusuz aşı alanlarının artması, aşılamada 30 yaşa inilmesi ile birlikte Gaziantep’te aşılanan kişi sayısı 651 bin 209’a ulaştı.

 

Korona virüs sürecinde uzun zaman riskli şehirler arasında yer alan Gaziantep’te kentin yoğun bölgelerine kurulan asi noktaları sayesinde aşılama çalışmaları hiz kesmeden devam ediyor. Günlük ortalama 35 bin kişinin aşılandığı kentte, korona virüs vaka sayısı her geçen gün düşerken, aşılanan kişi sayısı da katlanarak artıyor.

 

AŞI NOKTALARININ SAYISI ARTTI

 

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, kent genelinde kurulan randevusuz aşı noktalarına ilişkin bilgiler yer aldı. Açıklamada “Gaziantep il merkezindeki aşı noktalarımız; Balıklı Meydan, Demokrasi Meydan, Primall AVM içi, Sankopark AVM içi, M1 AVM içi, Şahinbey Ketem (Binevler Fıstık Araştırma karşısı) ve Karataş Bankalar önü olarak belirlendi. Covid-19 aşınızı güvenle yaptırabilirsiniz” ifadeleri yer aldı.

 

GÜNLÜK 35 BİN KİŞİ AŞILANIYOR

 

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, kent genelinde günlük aşı uygulanan kişi sayısının 35 bine yükseldiği bildirildi. Günlük aşılama oranının artması için çalışmaların yapıldığı ve 50 bin kişinin aşılanmasının hedeflendiği bildirildi.(gazianteppusula)

 

 



Anahtar Kelimeler: Aşı Meleklerimiz...