Altunok, Engelli Tanem’i buz pisti ile buluşturdu

Altunok,  Engelli Tanem’i buz pisti ile buluşturdu

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, kendisine ulaşan 14 yaşındaki engelli Yağmur Tanem Topkara’yı buz pistine getirerek sevincine ortak oldu.

 

İlçeye bağlı Göksu mahallesinde yaşayan Atatürk Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Yağmur Tanem Topkara, belediye tarafından kurulan buz pistine gitme isteğini Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok’la paylaştı. Engelli kızın bu isteğini hemen değerlendiren Başkan Altunok, belediye sosyal yardım işleri müdürlüğü ekiplerince evinden alınarak buz pistine getirildi. Burada Başkan Altunok tarafından karşılanan Yağmur Tanem Topkara tekerlekli sandalye yardımı ile çıktığı buz pistinde heyecan yaşadı. Buz pistine kavuşmanın heyecanını yaşayan Yağmur Tanem Topkara, “İlçemizde belediyemiz tarafından gençlere ve çocuklara yönelik bir buz pistinin kurulduğunu görünce hemen Belediye Başkanımız Sadık Altunok’a ulaştım. Buz pistine gitmek istediğimi kendisiyle paylaştım. Sağ olsun beni evimden özel bir araçla aldırarak buz pistine getirdi. Burada başkanımla birlikte buz pistine çıktım, bu sevinci bana yaşatan belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu etkinlik bana ayrı bir sevinç ayrı bir heyecan yaşattı” diyerek Başkan Altunok’a tekrar tekrar teşekkür ettiğini söyledi. 

Belediye tarafından kurdukları buz pistinde engelli Yağmur Tanem Topkara’yı misafir etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok’ta yaptığı açıklamada, “Bugün öğrencilerimizle birlikte buz pistinde eğlenmeye geldik. 3 yıldır özellikle sömestre tatilinde çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik hem spor amaçlı hem de tatil amaçlı bir etkinlik düzenliyoruz. Geçen yılda engelli kızımız Arzu Demir’i buz pistimize getirmiştik. Bu yılda Yağmur Tanem Topkara’yı misafir ediyoruz. Bunların yanı sıra özellikle kırsal mahallerimizde eğitim gören öğrencilerimizi buz pistine belediye araçlarımızla taşıyarak onların heyecanına ortak oluyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik sürdürdüğümüz buz pisti etkinliğimiz yaklaşık bir aydır devam ediyor. Bu güne kadar buz pistimizde yaklaşık 20 bin öğrencimizi misafir ettik. Etkinliklerimize katkıda bulunan ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Eğitime katkı amaçlı olarak gerçekleştirdiğimiz bu tür sosyal projelerle gençlerimiz ve çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasına katkı sunmak istiyoruz. Bu projemizin en önemli parçasını oluşturan özel bireylerimize sunduğumuz imkan ve katkılarımızı da artırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz. Engelli kızımız Yağmur Tanem Topkara’nın bugün burada yaşadığı o heyecan bizleri de mutlu etmektedir. Halkımız, gençlerimiz ve çocuklarımız için yürüttüğümüz  daha yaşanabilir bir Silifke hedefimizi yeni projelerimizle daha da güçlendireceğiz” diye konuştu.

Engelli Yağmur Tanem Topkara ile birlikte buz pistine çıkan Başkan Altunok, tekerlekli sandalye yardımı ile birlikte buz pistinde gezinti yaptı.