4 Bilim Kurulu üyesi virüs kaptı

4 Bilim Kurulu üyesi virüs kaptı

Salgın savaşçılarının hastalarla direk temas eden kişiler olması nedeniyle bulaş sıkça görülüyor.

Dünyayı saran koronavirüs salgını öncelikli olarak sağlık çalışanlarını tehdit ediyor. Salgının etkilediği çeşitli ülkelerde bugüne değin çok sayıda sağlık personeli virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Türkiye’de aynı problemi yaşayan ülkeler arasında. Son olarak Prof. Cemil Taşçıoğlu, Prof. Fahriye Öz koronavirüs sonrası hayata veda etti. Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu, Prof. Dr. Selçuk Mercan ve Prof. Dr. Murat Dilmener’in ise tedavi sürecinde olduğu bildirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, akşamki basın toplantısında bir soru üzerine Bilim Kurulu üyelerinden birinin koronavirüse yakalandığını ifade etti. Koca, “Herkesin test yaptırma talebiyle doğru olmadığını biliyoruz. Bu ortamda da şu an bu virüs olabilir. Bilim Kurulu üyelerinde de pozitif olabilir. Bir arkadaşımızın durumunun böyle olduğunu söyleyebilirim. Fakat isim söylememi beklemeyin” dedi.

Buna karşın Cem Baykal isimli meslektaşı sosyal medya hesabından, “Serhat Abi bu virüsü yener. En kısa sürede iyileşti bilgisini de paylaşmak dileğiyle” paylaşımını yaptı. Bu açıklama söz konusu Bilim Kurulu Üyesi’nin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji’den Prof. Dr. Serhat Ünal olduğunu ortaya koydu.

1 DEĞİL 4 ÜYE KORONAVİRÜS

Bilim Kurulu üyeleri arasında bulunan 4 isme koronavirüs bulaştı. Bakan Koca bunlardan birini gelen soru üzerine doğruladı. Koronavirüs bulaşan 4 üyeden ikisinin Ankara’daki hastanelerde görev yaptığı da ifade edildi.

Salgın savaşçılarının hastalarla direk temas eden kişiler olması nedeniyle bulaş sıkça görülüyor. Bakan Fahrettin Koca daha önceki açıklamasında 601 sağlık çalışanının virüs nedeniyle tedavi gördüğünü belirtmişti. Sağlık çalışanları kritik süreçte sergiledikleri performansla alkışı hak ediyor. Bulaş talihsizliğine uğrayan değerli Bilim Kurulu üyelerinin ve diğer sağlık personelinin acil şifa bularak görevlerinin başına dönmeleri herkesin ortak temennisi.

BİLİM KURULU

Mart 2020'de Dünya Sağlık Örgütü tarafından SARS-CoV-2 virüsünün neden olduğu Covid-19 hastalığının salgın (pandemi) ilan edilmesinden önce Ocak 2020'de bir bilim kurulunun oluşturulması kararlaştırıldı.

Bilim Kurulu, enfeksiyon, mikrobiyoloji, viroloji, iç hastalıkları, yoğun bakım ve göğüs hastalıkları alanında üniversltelerde akademisyen olarak çalışan tıp bilimcilerinden oluşuyor. 31 kişilik Kurul'un başkanlığını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapıyor.kozmikturk