1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası

1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası

Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal KAZAK 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası” nedeniyle; bir mesaj yayımladı. KAZAK şu ifadelere ye verdi:

İnsanların yaşama tutunma mücadelesinde yanlarında olan acil sağlık hizmeti çalışanlarının fedakârlıklarını ölçecek bir şey yoktur.

 

Bu fedakârca hizmet sırasında görev şehidi olan 112 çalışanlarımızı asla unutmayacağız. Millete hizmet için, devletin emrinde yaptıkları bu zorlu ve kutsal görevde hayatını kaybeden başta 112 acil çalışanları olmak üzere, bütün sağlık çalışanı arkadaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet diliyoruz.

 

Bilinmelidir ki; acil sağlık hizmeti çalışanları yoğun bir iş yüküne rağmen fedakârca hizmet yürütmektedir. Hizmetin acil olması, ölüm ve yaşama arasındaki ince çizgide bulunması da çok stresli bir görevi ifa ettikleri de aşikârdır. 

 

Ağır şiddet ve darp olaylarının yaşandığı, ambulansların kurşunlandığı bir ortamda hizmet verdiklerini de düşündüğümüzde nasıl bir çalışma şartı olduğu ortadadır. 

 

Tüm bu fedakârca hizmet karşılığında ambulans kazalarında hayatını kaybeden arkadaşlarımız için görev şehitliğinin çok görülmesi kabul edilemezdir.

 

Riskler ortada iken; hala bu konuda adım atılmaması son derece yanlıştır. Bir an önce bu durum düzenlenmelidir. Geçmiş yıllarda hayatını kaybetmiş arkadaşlarımızın da ailelerinin de faydalanacağı bir çalışma acilen yapılmalıdır.

 

İstasyonlar görev dönüşlerinde hem dinlenmelerine imkân sağlayacak hem de görevi beklerken rahat edecekleri bir ortama kavuşturulmalıdır. 

 

Türk Sağlık-Sen olarak; bütün sorunların çözüme kavuştuğu, güvenli ve huzurlu bir çalışma hayatına kavuşmaları temennisiyle, tüm acil sağlık hizmet çalışanlarının “1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftasını” kutluyoruz.