Yakında hastalara bakacak kalifiye eleman bulamayacaksınız...

Yakında hastalara bakacak kalifiye eleman bulamayacaksınız...

Kim ne derse desin pandemi süreci aciller üzerinden yürüyor. Acil çalışanları bu konuda baştan beri büyük bir özveri örneği sergiliyor.

Kim ne derse desin pandemi süreci aciller üzerinden yürüyor. Acil çalışanları bu konuda baştan beri büyük bir özveri örneği sergiliyor.

 

Öte yandan pandemi polikliniklerinin bir açılma yönergesinin olmaması sahada çok ciddi sorunları da beraberinde getiriyor.

 

Elbette ki servis ve yoğun bakım aşamasında da birçok problem olabilir. Onları da enfeksiyon hastalıkları uzmanları, göğüs hastalıkları uzmanları ve yoğun bakım uzmanları ve Covid-19 pandemi hastası bakan diğer uzmanlar dile getirsinler.

 

Bu konuda aklıma gelen bazı konu başlıklarını sizinle paylaşmak istiyorum;

 

- Sağlık politikaları günübirlik siyasi söylemlere alet edilmemelidir.

- Unutulmamalıdır ki acil doktorunuzu ya da paramediğinizi ya da hemşirenizi seçemezsiniz. Zamanın Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’a o gün Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nin acilinde çalışan çömez rotasyonel asistan ve intern ilk müdahaleyi yapmıştı (Nereden mi biliyorum. Ben de oradaydım da ondan).

- Ülkemizin en büyük sermayesinin başında olan Merhum Mustafa Koç’a, tüm servetine ve hastaneler zinciri olmasına rağmen, o semtte görevli 112 ekibi ve Devlet hastanesi acilde nöbetçi ekip kim ise onlar tarafından müdahale edildi.

- İster Ak partili olun ister CHP’li. Aynı entübasyon tüpü ile entübe olursunuz. Aynı solunum cihazına bağlanırsınız.

- Unutmayalım Corona virüsünün siyasi görüşü ya da dini tercihi yoktur. Bikinili de olsanız ya da çarşaflı: Latin Serpuşu da taksanız Türk Sarığı da sarsanız aynı ilacı içersiniz.

- Bu nedenle acil sağlık politikaları üzerinden hiç kimse siyasi rant elde etmeye çalışmamalıdır. Siyasi erk kendi siyasi görüşüne uzak sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının görüşlerini de kulak arkası etmemelidir. Bu meslek odaları ve sivil toplum örgütleri de politika yapmamalıdır.

- Pandemi sürecinde Covid-19’dan vefat eden sağlık personeli iş kazası kabul edilmelidir.

- Covid-19 nedeni ile tedavi gören sağlık personelinin tedavi süresince maaş ve ek ödemeleri kesilmemelidir.

- Pandemi poliklinikleri için acilen bir yönerge hazırlanmalıdır.

- Pandemi hastası bakan servis çalışanlarına pandemi bitene kadar ilk 3 ay olduğu gibi tavandan performans ödemesi yapılmalıdır.

- Pandemi servisinde çalışıp hastane kaynaklı covid-19 pozitif olan personele iyileşme süreci tamamlanınca 1 maaş ek ödeme yapılmalıdır.

- Pandemi hastası bakan personele özel rejim yemek çıkmalıdır.  Bu personelin radyasyon izni gibi pandemi izni olmalıdır.

 

Benden söylemesi... Aksi takdirde yakında bu hastalara bakacak kalifiye eleman bulamayacaksınız...(saglikciyiz.com.tr)