YILMAZKAYA; “Tüm İnsanlık Minnettar Ama Bizim Ülkemizde Saldırıya Maruz Kalıyorlar”

YILMAZKAYA; “Tüm İnsanlık Minnettar Ama Bizim Ülkemizde Saldırıya Maruz Kalıyorlar”

“Gaziantep'te ve Rize'de sağlık emekçilerimize yapılan saldırılar çok üzücü! Tüm insanlığın minnettar olduğu sağlık çalışanlarına yapılan saldırılar kabul edilemez!”

Sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları TBMM gündemine taşıyan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, son dönemlerde giderek artan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarıyla ilgili gerçekçi önlemlerin biran önce alınması noktasında hükümeti uyardı!  

 

Yılmazkaya, “Sadece bu birkaç gün içinde Gaziantep'te ve Rize'de sağlık emekçilerimize yapılan saldırı bile sağlıkta şiddet olaylarında gelinen noktanın vahametini gözler önüne sermektedir” ifadelerini kullandı.

 

“Kime olursa olsun fiziki ya da sözlü şiddetin her türlüsüne ‘Hayır’ diyoruz” ifadelerini kullanan Yılmazkaya, Gaziantep ve Rize’de sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırılarla ilgili Mecliste yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

 

 “Hayatlarını hiçe sayarak coronavirüs salgınıyla canla başla mücadele eden, tüm insanlığın minnettar olduğu sağlık çalışanlarına yönelik bu saldırılar asla kabul edilemez. Bu saldırı eylemlerinde bulunanları kınıyoruz ve gerekli cezanın derhâl uygulanmasını, hükümetin gerçekçi önlemleri almasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Yetkilileri Bu Hassas Konuda Gerçekçi Önlemleri Almalı!

 

Yılmazkaya konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi;

 

“Tüm insanlık, aylardır koronavirüs nedeniyle gece gündüz demeden hastalar için bu savaşta en ön saflarda mücadele veren sağlık çalışanlarına minnettarlığını göstermenin yollarını aramakta iken, ülkemizde uzun mesai ile yoğun çalışma saatlerinin yarattığı aşırı iş yüküne bağlı tükenmişlik yaşayan sağlıkçılarımızın maruz kaldığı sözlü ve fiziki şiddet olayları maalesef artarak devam etmektedir.

 

Gaziantep'te özel bir hastanede sağlık çalışanlarına yapılan saldırıda 1 hemşire 3 hastane görevlisinin yaralandığı olayın ardından, Rize'de Devlet Hastanesi'nde kadın doktora yapılan oraklı saldırısı sonucu görevi başındaki doktor arkadaşımız kolundan ve bacağından yaraladı. Sadece bu birkaç gün içinde yaşanan saldırılar bile sağlıkta şiddette gelinen noktayı gözler önüne sermektedir.

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınında, en ön saflarda mücadele veren sağlık çalışanlarımıza millet olarak vefa borcumuz olduğu kesindir.

 

Ülkemizde aylardır coronavirüs nedeniyle gece gündüz demeden; yer, zaman ve mekân kavramı gütmeden hasta ve toplum sağlığı için fedakârca hizmet veren ve bizler için mücadele eden sağlık çalışanlarına yönelik bu saldırılar asla kabul edilemez!

 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak yetkilileri bu hassas konuda gerçekçi önlemleri almaya davet ediyoruz.

 

Toplum genelinde yaygınlaşma eğilimi gösteren şiddet eylemleri sağlık kurumlarını da ciddi biçimde etkilemekte ve çalışanların tükenmişliğine ve verimsizliğine neden olmaktadır. Eğitim düzeyini ayırt etmeksizin toplumdaki bütün bireyleri etkileyen şiddet olgusu nerede ve kime uygulanırsa uygulansın asla kabul edilemez” ifadelerini kullandı.