Vaka Artışları Böyle Devam Ederse Sağlık Sistemi Çöker!

Vaka Artışları Böyle Devam Ederse Sağlık Sistemi Çöker!

Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Ayşegül Ateş Tarla: “Kentimizdeki yoğum bakımların doluluk oranı yüzde 70 civarındadır. Eğer vaka artışları bu şekilde devam ederse sağlık sistemi çöker.”

İnsanların birbiri ile temasının kesilmesi gerektiğini kaydeden Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Ayşegül Ateş Tarla, 20 gün tam kapanmanın kaçınılmaz olduğunu söyledi. “Tam kapanmanın sosyal devlet çerçevesinde yapılması ve aşılamanın da hızlı bir şekilde olması gerekiyor” şeklinde konuştu ve ekledi: “Kentimizdeki yoğum bakımların doluluk oranı yüzde 70 civarındadır. Eğer vaka artışları bu şekilde devam ederse sağlık sistemi çöker.”

 

Aşılamanın hızı çok düşük

 

Tarla, “Her zaman her ilin kendi bulaş noktalarının farklı olduğunu söylüyoruz. 12 Nisan’ı bekledik, ama neden beklediğimizi bilmiyoruz. Kritik alanlarda aşılamanın daha yoğun yapılması gerekiyordu. Aşılamanın hızı gerçekten çok düşük. Belki de şu ana kadar ülke nüfusunun sadece yüzde 10’u aşılanmıştır. Bu aşılama hızıyla toplumsal bağışıklığın yayılması çok zor” dedi.

 

Geçen hafta ciddi bir aşı sıkıntısı vardı

 

Aşı stokunun açıklanması gerektiğini vurgulayan Başkan Tarla, “Stokta ne kadar aşı olup olmadığını bilmediğimizden aşının ne zaman biteceğini bilmiyoruz. Bu konuda bir açıklama olmadığı gibi geçen hafta ciddi bir aşı sıkıntısı vardı ve birçok kişiye randevu verilmesine karşın aşılama yapılmadı, ancak bu hafta aynı sıkıntıyı yaşamadık. Lakin sorunun ilerleyen zamanlarda devam etmeyeceğinin bir garantisi yok” ifadelerini kullandı. (Fatma Karabacak/gaziantepsabah. com)