Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil yoğun bakıma alındı

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil yoğun bakıma alındı

THY eski genel müdürü olan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil (61) corona virüsü sebebiyle yoğun bakıma alındı. Kotil'in kronik bir rahatsızlığı bulunmuyordu.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil corona virüsü sebebiyle yoğun bakıma alındı.

TUSAŞ Genel Müdürü ve THY eski Genel Müdürü Temel Kotil geçtiğimiz günlerde sosyal medyada hesabı üzerinden corona virüsü testinin pozitif çıktığını duyurmuştu. Kotil, bugün solunum yollarındaki sıkıntılardan dolayı yoğun bakıma alındı. Kotil’in herhangi bilinen kronik rahatsızlığı bulunmuyordu.

 

TEMEL KOTİL KİMDİR?

Kotil, 1959 yılında Rize’de Gündoğdu beldesinin Araklı mahallesinde dünyaya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Mühendisliği bölümünden 1983 yılında mezun oldu, 1986’da Michigan Üniversitesi’nin “Uçak Mühendisliği” bölümünde yüksek lisansını, 1987’de de aynı üniversitede Makine Mühendisliği dalında ikinci yüksek lisansını, 1991'de de yine Michigan Üniversitesinde “Makine Mühendisliği” bölümünde doktorasını tamamladı.

Kotil, 1991-93 yılları arasında İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinde Havacılık ve İleri Kompozit Laboratuvarlarının kuruculuğu ve yöneticiliğini yaptı. İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinde Yardımcı Doçent ve Doçent olarak hizmet veren Kotil, aynı fakültede Bölüm Başkan Yardımcılığı ve 1993–94 yıllarında da Fakülte Dekan yardımcılığı görevlerini yürüttü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı olarak görev yaptıktan sonra, 2001 yılında ABD’de Illinois Üniversitesinde misafir profesör olarak hizmet vermiş ve daha sonra New York’ta Advanced Innovative Technologies Inc.'de Araştırma ve Mühendislik Bölümü Başkanlığı’nı üstlendi. Kotil 2005-2016 yılları arasında THY Genel Müdürlüğü görevini yürütmüştü.

2003 yılında THY'deki kariyerine Teknik Genel Müdür Yardımcısı olarak başlayan Kotil, 2005 yılında THY Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeliğine, 2015 yılında da THY Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine atandı.

Doç.Dr.Temel Kotil, 21 Ekim 2016 tarihinde TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uçak Sanayii A.Ş. Genel Müdürlük görevine atanmıştır ve aynı zamanda, 29 Mart 2016'dan bugüne Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi.

Evli ve dört çocuk babası olan Kotil'in birçok araştırma ve bilimsel yayını bulunuyor.