Tüm Yurtta İş Bıraktık

Tüm Yurtta İş Bıraktık

Genel Sağlık İş Gaziantep İl temsilcisi Ercan Küçükosmanoğlu ; Sağlık bakanının sağlık çalışanlarını kandıran ve ayrıştırmaya yönelik açıklamalarını halkımıza duyurmak için toplanmış bulunuyoruz.

Sağlık bakanının sağlık çalışanlarını kandıran ve ayrıştırmaya yönelik açıklamalarını halkımıza duyurmak için toplanmış bulunuyoruz.

 

Geçtiğimiz hafta siyasi iktidarın atanmış sağlık bakanı Syn. Koca Tüm sağlık çalışanlarının özlük ve mali haklarıyla ilgili düzenleme yapılacağını söylemiş gazete ve televizyonlarda müjde haberleriyle organize edilen tiyatro oyunu tüm Türkiye’nin gözü önünde sergilenmiştir. Bu tiyatronun amacı sağlık emekçilerini ayrıştırmak mücadelemizi zayıflatmak iktidar eliyle yetkilendirilmiş yandaş ve yanaşma sendikaların  üye kaybını durdurmaktır.

 

Genel Sağlık -İş olarak bu oyunu görüyoruz hemşiresinden hekimine hizmetlisinden profesörüne 35 branşta bir bütün olarak ORTAK özlük ve sosyal haklarımız için yılmadan mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz.

 

Sağlık bakanı sağlık çalışanlarının tümüne artış yapılacağını halkımız önünde açıklamıştır. Kendisine soruyoruz. Bu artış ne zaman ve ne şekilde yapılacaktır? Hekimlerin mevcutta aldığı ücreti çalışan hekimlere zam yapılmış gibi anlatılması kandırmacadan ibarettir. Sabit ek ödemenin maaşa eklenmesi bir artış değil sadece kalem değişikliğidir. Kameralar önünde Sağlık emekçilerine zam hayalleri pazarlayarak halkımızı yanıltmak Türkiye Cumhuriyeti’nin Sağlık Bakanına yakışmamaktadır. Pandemi koşullarında eksik iş gücü ile gece gündüz mücadele eden sağlık emekçilerinin sabrı artık tükenmiştir. Açlık sınırında yoksullukla mücadele eden sağlık çalışanlarının sağlık Bakanının zam yaptık yapıyoruz yapacağız aldatmalarına kanacak hali kalmamıştır. AKP iktidarı fedakâr sağlık emekçilerini derin bir yoksulluğa ve sefalete mahkum etmiştir. Acilen durumun farkına varılmalı sağlık çalışanlarına yoksulluk sınırının üzerinde insan onuruna yaraşır tek kalem maaş ödemesi yapılmalıdır.

 

Ayrımcılığa imza atan kanun tekliflerini kamuoyuna duyururken dahi özerk ve bağımsız olamayan, kameralar önünde cumhurbaşkanı tarafından bir çocuk gibi azarlanan Sağlık Bakanı, Cumhurbaşkanı talimatı olmadan hareket edemeyeceğini apaçık göstermiştir.

 

Bu koşullar altında çalışan bir Sağlık Bakanından sağlık çalışanları için ADİL, VİCDANİ, BİRLEŞTİRİCİ bir karar vermesi beklenemez..Gece gündüz, kar kış, pandemi demeden özveri ile tüm ülkeye 24 saat sağlık hizmeti sunan tüm sağlık emekçileri ONURLU BİR YAŞAM VE EMEKLİLİK SÜRECEKLERİ MAAŞ talep etmektedirler.

 

Genel Sağlık- İş in mücadelesi yalnızca emeğinin mücadelesi değil, TÜM YURTTAŞLARIMIZIN EŞİT, ÜCRETSİZ, ULAŞILABİLİR VE NİTELİKLİ SAĞLIK HİZMETİ alma hakkı mücadelesidir.

 

Yapıldığı iddia edilen iyileştirmeleri gerçekten yapılmalı ve tüm sağlık çalışanları kapsamalıdır. Sağlık Bakanı bunu beceremiyorsa Cumhurbaşkanından acilen affını istemelidir.

 

Genel Sağlık-İş açlık sınırında maaş alan sağlık çalışanlarının sesini duyurmak için ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNİ aksatmamak üzere tüm yurt genelinde bugün iş bırakmıştır.

 

Unutmayalım ki gecenin en karanlık anı şafak sökmeden önceki andır.

 

Mustafa Kemal Atatürk diyor ki;

‘UMUTSUZ DURUMLAR YOKTUR

UMUTSUZ İNSANLAR VARDIR.

BEN HİÇ UMUDUMU YİTİRMEDİM.’

 

Gün umutlu yarınlarımız için birlikte omuz omuza mücadele günüdür.

Yaşasın örgütlü mücadelemiz

Yaşasın GENEL SAĞLIK İŞ.



Anahtar Kelimeler: Tüm Yurtta İş Bıraktık