TARİHİMİZİN EN TRAJİK GÜNLERİNDEN BİRİ :27 ŞUBAT 2020

TARİHİMİZİN EN TRAJİK GÜNLERİNDEN BİRİ :27 ŞUBAT 2020

27 Şubat 2020 Kurtuluş Savaşı'ndan sonra tek seferde en fazla şehit verdiğimiz,en yıkıcı, en acı, en trajik olayın tarihi.#İdlib’de Rus ve Suriye savaş uçaklarının 5 saat süren hava saldırısında 36 askerimizin şehit olduğu tarih.Ş

Geçen yıl 27 Şubat'ta Rusya destekli Esad rejim güçlerinin İdlib'de yaptığı hava saldırısı sonucunda 34 kahraman Türk askerimiz şahadete yürüdü. Türkiye'nin yüreğini dağlayan hain saldırının üzerinden bir yıl geçti. Şehit yakınları kahramanlarını mezar başında dualarla andı.

 

İdlib’deki hava saldırısında şehit olan tankçı sözleşmeli er Cuma Bağatur’un memleketi Batman’ın Sason ilçesinde düzenlenen anma programı, Sason Şehit Aileleri ve Gazilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde 3 dilde mevlid-i şerifin okunmasıyla başladı. Dernek evinde Türkçe, Arapça ve Kürtçe okunan mevlid-i şerifin ardından devam eden programda, şehitler için Kur-an-ı kerim okunarak dualar edildi. Dernek evinde düzenlenen programın ardından Şehit Cuma Bağatur’un Erdemli mezarlığına geçen şehit yakınları, orada da Kur-an-ı Kerim okuyarak dua etti..

 

Kanları yerde kalmadı 27 Şubat 2020'de Rusya destekli Esad rejim güçlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına düzenlediği hava saldırısında 34 askerimiz şehit oldu. Mehmetçik'e yapılan bu hain saldırı sonrası Türkiye şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadı. 2 bin üzerinde Esad rejimimine bağlı asker öldürülürken aralarında 94 tank, 37 obüs topu, 28 çok namlulu roketatar, 17 zırhlı aracın da bulunduğu 300'e yakın araç gereç imha edildi.(yenişafak)