Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Şehit Dr. Ersin Arslan Mezarı Başında Anıldı!

Şehit Dr. Ersin Arslan Mezarı Başında Anıldı!

14 Mart 1982’de doğdu bir Tıp Bayramı günü...Kalleşçe 17 Nisan'da sırtından görevi başında bıçaklanıp ölene kadar çok başarılı bir hayat yaşadı.

Dr. Ersin Arslan dün akşam kardeşi Erkan Arslan , TTB Merkez konseyi başkanı Prof.Dr. Şebnem Korur Fincancı, Yönetim kurulu üyesi Dr. Doğan Eroğulları, Gaziantep Kilis Tabip Odası Başkanı Dr.Ayşegül Ateş Tarla ve çok sayıda hekim ile anıldı.

 

 

MEZARI BAŞINDA ANILDI

Bu sabah mezarı başında toplanıldı,  dualar edildi ve meslektaşları onun unutulmadığını söyledi. Şehit Dr.Ersin Arslan’ı anma toplantısında kardeşi Erkan Arslan “Türkiye sadece bir insanı kaybetmedi,binlerce hastaya umut olan,şifa olan iyileştiren bir Hekinimi kaybetti.Biz aile olarak çok üzgünüz ama Ülkemizde binlerce insan Hekimsiz kaldı. Kardeşim her sabah çok erken güne başlar,ameliyatlar,poliklinikler derken akşamın nasıl olduğunu bilmezdi.Mesleğine aşıktı ,hastalarını çok sever iyileşmeleri için sürekli istişarede bulunurdu.''

 

 

 

 

16 Nisan Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümü

 

17 Nisan 2012 tarihinde bir hasta yakını tarafından görevi başında katledilen Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümü   “Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü” olarak anılmaktadır. TTB Merkez Konseyi’nin katılımıyla 16 Nisan bugün saat 11.00’de Dr. Ersin Arslan mezarı başında anıldı. Saat 12.15’de Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Poliklinik önünde,  sağlıkta şiddet nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları anısına saygı duruşu ve basın açıklaması düzenlendi.

 

Katılım sağlayan TTB Merkez Konseyine ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederiz.

Gaziantep-Kilis Tabip Odası Yönetim Kurulu

 

Sağlıkta artan baskı ve şiddete karşı mücadelemiz devam etmektedir

 

Bundan tam dokuz yıl önce, 17 Nisan 2012 yılında sevgili Dr. Ersin Arslan’ı bir hasta yakınının saldırısında kaybetmiştik. Meslektaşımızı kaybettiğimiz 17 Nisan günü TTB tarafından “Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü” ilan edilmiştir. Dr. Ersin Arslan’ı ve sağlıkta şiddet nedeniyle kaybettiğimiz tüm canlarımızı saygıyla anıyoruz. Dr. Ersin Arslan’ın ameliyattan çıkıp servisine gittiği sırada öldürülmesinin ardından dokuz yıl geçti. O günden beri Türk Tabipleri Birliği olarak yaptığımız tüm uyarılara ve önerilere maalesef mevcut iktidar kulak tıkadı ve bizler görevimiz başında dövülmeye, sövülmeye, ölmeye devam ettik. Her gün işimize giderken çocuklarımızla, ailemizle, sevdiklerimizle sessizce vedalaştık çünkü sağlıkta şiddet nedeniyle sevdiklerimizi son kez görüyor olabilirdik. Mevcut iktidar sağlıkta şiddeti önlemek, tedbir almak yerine sağlıkta şiddeti körükleyen, kışkırtan politikalarını devam ettirecek yaklaşım sergiledi. Şiddetin münferit olmadığını bilakis açık bir biçimde politik ve toplumsal bir olgu olduğunu ülkeyi yönetenler de gayet iyi biliyor. Bu nedenle bugün, sağlık ortamı da tıpkı toplumun tüm parçaları gibi bir şiddet sarmalındadır.

 

Covid-19 sürecinin yönetilememesi, salgın yerine algı yönetilmesi ise sağlık alanının durumunu şiddet de dahil olmak üzere daha da kötüleştirdi. Geldiğimiz noktada meslektaşlarımızı hem pandemi koşulları hem de giderek artan şiddet ortamında kaybediyoruz ve artık hiçbir arkadaşımızı kaybetmeye tahammülümüz kalmadığını açıkça söylüyoruz. Sadece fiziksel şiddet değil, psikolojik şiddet, sözel şiddet artarak devam etmektedir. Daha birkaç gün önce Osmaniye’de bir kamu görevlisinin, bir cumhuriyet savcısının, kurallara uymadan keyfi taleplerini yerine getirmediği için bir meslektaşımızın ters kelepçeyle göz altına alınmak istenmesi, karakola ifadeye götürülmesi, her gün yaşadığımız şiddetin sadece bir örneğidir. Kamu gücünü kişisel hırsları için hoyratça kullanan ve suç işleyen Cumhuriyet savcısını kınıyor ve şiddete uğrayan meslektaşımızın yanında olduğumuzu belirtiyoruz.

 

Şiddet ortamınına daha fazla canımızı feda etmemek için daha etkin bir sağlıkta şiddet yasasına ihtiyacımız olduğu, çıkarılan ciddiyetten uzak, dostlar alışverişte görsün tarzı kanunun bu şiddeti önlemediği, tam tersi şiddet uygulayanları cesaretlendirdiği aşikardır.Meclisten geçen sağlıkta şiddet yasası etkisizdir ve taleplerimizi karşılamamaktadır. Her türlü şiddete maruz kalan meslektaşlarımız ve tüm sağlık çalışanlarının can güvenliğini korumak amacıyla oluşturulacak yasanın tarafı olduğumuzu ve yasa yapım sürecinde taleplerimizin alınması gerektiğini açıkça belirtmekteyiz. Buna rağmen ülkeyi yönetme iddiasında bulunanlar, talep ve önerilerimizi dinlemekten kaçınmaktadır.

 

Bu bağlamda Covid-19 sürecinde sağlık emekçilerine dönük daha da yoğunlaşan, kanıksanan ve meşrulaştırılan fiziksel, sözel ve psikolojik şiddete hep birlikte ve en gür sesimizle karşı çıktığımızı belirtiyoruz. Dr. Ersin Arslan şahsında kaybettiğimiz arkadaşlarımızı saygı ve minnetle andığımız bu günde iktidarı, sağlıkta şiddeti kışkırtacak, koruyacak söylem ve politikalardan vazgeçmeye ve etkin bir sağlıkta şiddet yasası çıkarmak için TTB’nin talep ve önerilerini dinlemeye davet ediyoruz.

 

Türk Tabipleri Birliği

Gaziantep-Kilis Tabip Odası

 

 

 

Prof. Dr. ERCAN KÜÇÜKOSMANOĞLU​: Bugün saat 12.15 Hastanemiz önünde Ersin Arslan arkadaşımızı ve Sağlıkla Şiddette hayatını kaybeden tüm Sağlık Çalışanlarını andık.

Sağlıkta Şiddet Sona Ersin!

Covid-19 Sağlık Çalışanlarının Meslek Hastalığıdır!

Sağlık Çalışanlarının Sağlığını korumadan halkın sağlığına sahip Çıkamazsınız!

 

 

 

Görevi başında öldürülen doktor Ersin Arslan anıldı

 

GAZİANTEP’te 9 yıl önce görevi başındayken hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen doktor Ersin Arslan, adını taşıyan hastanede meslektaşları tarafından anıldı.

 

Gaziantep’te 17 Nisan 2012 tarihinde hasta yakını tarafından uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren doktor Ersin Arsan için kendi adını taşıyan hastanede ölümünün 9’uncu yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene Başhekim Prof. Dr. Serdar Türkmen ve sağlık çalışanları katıldı. Sağlıkta şiddet olayların bir daha yaşanmamasını istediklerini ifade eden Prof. Dr. Türkmen, “Sağlıkta şiddet kurbanı meslektaşlarıma rahmet diliyorum. Doktor Ersin Arslan’ı kaybetmenin üzüntüsü yaşamaya devam ediyoruz. Onu ölüm yıl dönümünde anıyoruz. Yine son dönemde Covid-19 dolayısıyla hayatını kaybeden meslektaşlarımıza rahmet diliyorum. Bir daha böyle olaylar hiç yaşanmamasını istiyoruz” dedi.

 

 

 

OLAY NEYDİ?

 

Gaziantep’te 2012 yılında hasta yakını 17 yaşındaki M.G., Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde görevli 30 yaşındaki Dr. Ersin Arslan’ı bıçakla göğsünden ve karnından yaralamış, durumu ağır olan Dr. Arslan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

 

6 çocuklu ailenin ‘’okuyan tek çocuğu’’

 

Babasının marangozluk yaptığı Arslan’ın, 5 kardeşinin bulunduğu ve ailesinin üniversite okuyan tek çocuğuydu.

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2006 yılında mezun olduktan sonra, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma Hastanesi’nde ihtisas eğitimine başlayan Dr. Arslan’ın, bu eğitimi sırasında meslektaşı da olan eşi Sibel’le tanışıp, 2009 yılının dünya evine girdi ve 3 ay sonra baba olmayı bekliyordu.

 

 

Doktor Ersin Arslan’ın katilinin cezası onandı

 

Gaziantep’te 2012 yılında Dr. Ersin Arslan’ı bıçaklayarak öldüren Murat Geceken’e verilen 24 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

 

Murat Geceken, 17 Nisan 2012 tarihinde 17 yaşındayken Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 80 yaşındaki dedesinin ölümünden sorumlu tutuğu Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan’ı, göğsünden ve karnından bıçaklayarak öldürdü. Cinayetin ardından Geceken tutuklanırken, ölen Dr. Ersin Arslan’ın ismi ise görev yaptığı hastaneye verildi.

 

Hakkında ‘kamu görevi nedeniyle bir kişiyi tasarlayarak öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Murat Geceken, geçen yıl Ocak ayında 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada 18 yaşından küçük olduğu için 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yerel mahkemenin kararı temyiz için gönderildiği Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi tarafından da onandı.

 

Yaşamını yitiren Doktor Ersin Arslan’ın yakınlarının avukatlığını yapan Metin Kınacılar, Yargıtay’ın onama kararının ardından yasal yolların bittiğini ve sanığın hapis cezasını çekeceğini belirterek, “Temyiz sonucunda Yargıtay kararı onadı. Bura göre Ersin Arslan’ın katili 24 yıl hapis cezası almış oldu. Bundan sonra yasal yollar bitmiş durumda ve sanık cezasını çekecektir” dedi.