Secaattin Gülşen Doçent oldu.

Secaattin Gülşen Doçent oldu.

Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekim yardımcısı ve KBB uzmanı Dr. Secaattin Gülşen başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekim yardımcısı ve KBB uzmanı Dr. Secaattin Gülşen başarılarına bir yenisini daha ekledi. Gaziantepte KBB alanında kapalı kulak ameliyatı, ağız içinden izsiz tükürük bezi çıkarılması ve ağız içinden izsiz tiroidektomi gibi birçok ilklere imza atan Dr. Gülşen, kulak hastalıklarının tedavisinde kullanılmak üzere ses iletimini sağlayan protezler geliştirip patentlerini aldı. Koklear implant ameliyatları ile birçok işitme engelli çocuğun işitmesine vesile olan Dr. Secaattin Gülşen, alanında birçok başarılı ameliyatlara imza attı. Doç. Dr. Secaattin Gülşen, 25 Aralıkta sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ile doçentlik ünvanını aldığı haberini paylaştı. Çok sayıda ulusal ve uluslararası yayını olan ve uluslararası saygın dergilerde hakemlik yapan Doç. Dr. Secaattin Gülşen’e başarılarının devamını diliyoruz.  


Doç. Dr. Secaattin Gülşen kimdir?


1985 yılı Niğde/Ulukışla doğumludur. 2009 yılında Marmara Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından Bingöl de mecburi hizmetini yapmıştır. 2010 yılında Kocaeli Üniversitesinde kısa bir dönem Genel cerrahi ihtisasına başladıktan sonra istifa edip yine aynı yıl Gaziantep Üniversitesinde KBB bölümünde ihtisasa başlamıştır.  2015 yılında uzman olduktan sonra Ağrı Devlet Hastanesinde mecburi hizmetini yapmıştır. 2016 yılında Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde KBB uzmanı olarak hizmet vermeye başlamıştır. 2016 yılı Mayıs ayında Polonyanın Varşova kentinde ve yine 2016 yılı Kasım ayında Almanya Hannover Tıp fakültesinde işitsel implantlar uygulamalı eğitimlere katılmıştır ve sertifika almıştır. Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde koklear implant ameliyatını başlatmıştır. Gaziantepte ilk kapalı izsiz kulak zarı onarımını gerçekleştirmiştir.
Ağız içinden submandibuler tükrük bezi çıkarılması ameliyatını ve ağız içinden izsiz tiroidektomi ameliyatını bölgede ilk defa Dr. Ersin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirerek önemli ilklere imza atmıştır. Timpanoskleroz (yaygın orta kulak kireçlenmesi) hastalığı için tanımladığı tekniği dünya literatürüne sokmuştur. 2020 yılında, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ulusal yenidoğan işitme taraması proğramı bünyesinde Dr. Ersin Eğitim ve Araştırma Hastanesini referans merkezi haline getirmiştir.
Uluslararası ve ulusal dergilerde yayımlanmış birçok makalesi bulunmaktadır ve SCIE dizinlerde taranan saygın uluslararası dergilerde hakemlik yapmaktadır. Şuanda halen Dr. Ersin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde KBB uzmanı ve başhekim yardımcısı olarak hastalarına şifa vermeye çalışmaktadır ve bilimsel çalışmalarına devam etmektedir.
Dr. Gülşen ileri düzeyde İngilizce bilmektedir, evli ve 2 çocuk babasıdır.