Sağlıkta Liyakat Mı? Cemaat Mi?

Sağlıkta Liyakat Mı? Cemaat Mi?

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, sağlıktaki atama krizine tepki göstererek, 'Gaziantep’in sağlık sorunlarının çözüm için değil de FETÖ örgütüne yakınlığı ile bilinen eski kadrolarının yerine yeni cemaat ve tarikatların, siy

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, sağlıktaki atama krizine tepki göstererek, "Gaziantep’in sağlık sorunlarının çözüm için değil de FETÖ örgütüne yakınlığı ile bilinen eski kadrolarının yerine yeni cemaat ve tarikatların, siyasi iradenin yandaşlara koltuk doldurmak için yapıldığı izlenimi her kesim tarafından açıkça dillendirilmektedir" dedi.

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, kentte tartışma konusu olan Sağlık atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sucu, yaptığı açıklamada, “Sağlık İl Müdürlüğünde yapılacak görevlendirmelerde liyakat mi yoksa iddia edildiği gibi cemaat ya da siyasi yandaşlık mı esas alınacaktır?” sorusu soruldu.

 

CEMAATLER ARASI ÇEKİŞME

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 182 kişilik bürokrat listesi Sağlık Bakanlığına gönderildi. Bürokrat Listesi’nin bakanlık tarafından onaylanmaması ve liste üzerine cemaatler arasında çekişme yaşadığı iddiası kentte tartışma konusu oldu. Tartışmalara Gaziantep İl Başkanlığı da katıldı. Gaziantep İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Gaziantep protokolü, siyasetçiler ve STK’lardan oluşan heyet Ankara’da Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaret ederek Gaziantep’in aksayan sağlık hizmetlerini gündeme taşımış ve İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serdar Sarıfakı’nın görevden alınma konusunu Bakan beye bizzat ilettikleri basına yansımıştır.

 

BİR  AYDIR ONAY BEKLENİYOR

Bu olayın ardından İl Sağlık Müdürü Ankara’ya çağrılmış ve Sağlık Bakanı ile yapılan görüşme sonrasında istifasını sunarak görevden ayrılmasının ardından Dr. Ümit Mutlu Tiryaki Gaziantep İl Sağlık Müdürü olarak atanmıştır. 14 kamu hastanesinde görevli 182 kişilik bürokrat listesinde değişikliği için sağlık bakanlığına başvuruda bulunulduğu 150’ ye yakın kişinin görev yerlerinde değişiklik yaşanacağı yeni görevlendirilen başkan, başkan yardımcıları ve başhekimlerin listesinin bakanlık onayıyla duyurulması 1 aya yakın bir zamandır bekleniyor.

 

YANDAŞLARA KOLTUK HAZIRLANIYOR

Bu süre içerisinde gerek sosyal medyada gerekse yazılı basında cemaatlerin yeni kadrolar için sağlık bakanlığında liste savaşlarına girdiği haberleri yansımaktadır. Tüm bu yaşanan olayların meydana geliş süreci incelendiğinde aslında yapılan bu değişikliklerin Gaziantep’in sağlık sorunlarının çözüm için değil de FETÖ örgütüne yakınlığı ile bilinen eski kadrolarının yerine yeni cemaat ve tarikatların, siyasi iradenin yandaşlara koltuk doldurmak için yapıldığı izlenimi her kesim tarafından açıkça dillendirilmektedir.

Bizler de buradan yetkililere sesleniyoruz yapılacak görevlendirmelerde liyakat mi yoksa iddia edildiği gibi cemaat ya da siyasi yandaşlık mı esas alınacaktır?

Bu konu ile ilgili kamuoyuna gerekli açıklamaların yapılmasını talep ediyoruz” ifadeleri yer aldı. (Çetin Karabıyık/gaziantepgüneş)