Liposuction Vücut Şekillendirme Ameliyatıdır.

Liposuction Vücut Şekillendirme Ameliyatıdır.

Medical Park Gaziantep Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Küçük Liposuction hakkında bilgiler vererek diyet ve spor gibi zayıflama yöntemleriyle giderilemeyen yağ birikimlerinin özel ekipman kullanarak uzakla?

Medical Park Gaziantep Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Küçük Liposuction hakkında bilgiler vererek diyet ve spor gibi zayıflama yöntemleriyle giderilemeyen yağ birikimlerinin özel ekipman kullanarak uzaklaştırılmanın en hızlı ve kolayca Liposuction yöntemi ile gerçekleştirilebildiğini vurguladı. Obezite gibi kilo sorunları olmayan fakat bölgesel olarak da zayıflayamayan, pandemi sürecinde vücudundaki belli başlı bölgelerdeki yağların çoğalmasına bağlı olarak sağlık kurumlarının da kapısını çalan kişilerin miktarında artış olduğuna değindi. Op. Dr. Ufuk Küçük, Liposuction yönteminin kişide var olan fazla yağ dokunun uzaklaştırılmasıyla gerçekleştirildiğini ve vücuda daha güzel bir form kazandırmak için uygulandığına dikkat çekti:

 

‘’Halk arasında genellikle yağ aldırma olarak nitelenen liposuction geçmişten günümüze kadar en çok uygulanan estetik operasyonlarda üst sıralarda yer almaktadır. Bu uygulama özellikle kalça, basen, karın, bel, diz gibi inatçı yağlanmaların ve bölgesel fazlalıkların görüldüğü bölgelere uygulanır. Liposuction ile ilgili olarak toplumda genel kabul gören yargının liposuctionun yağ aldırma ameliyatı olarak bilinmesine karşın liposuction yöntemi ile aslında vücuttan alınanın yağ değil de yağ hücreleri olduğunun ayrımını iyi yapmak gerekmektedir. Liposuction için kişinin vücuduna küçük bir kesi ile delik açılarak sıvı verilmektedir. Ardından kanüller yardımıyla deri ve kas arasındaki yağ hücrelerine aspirasyon şeklinde yapılan bir uygulamadır. Liposuctionda anestezi genellikle yapılacak alana göre değişebilmekte, genellikle lokal, bölgesel ya da genel anestezi sıklıkla tercih edilmektedir. Ameliyattan sonra hasta rahat hareket edebildiği gibi normal hayatına da kısa sürede dönebilmektedir. Operasyon sonunda hastalara özel korse giymeleri önerilmektedir. Bu korseler liposuction yapılan alana göre 3-4 hafta kullanılabildiği gibi, küçük alana yapılan işlemlerde ise hasta aynı gün veya bir gün sonra hasta taburcu edilebilmektedir. Hastalar 3-7 gün içerisinde günlük yaşantısına dönebildiği gibi, bu hastalar bir hafta sonra yürüyüşe hatta 2-3 hafta sonra ise hafif eforlu spora da başlayabiliyor. İyileşme ve ameliyatın sonuçlarının etkin bir şekilde görülebilmesi için ise 3-6 ay gibi bir sürenin geçmesi gerekiyor.

 

Liposuction operasyonu ile ilgili olarak detaylı bilgi veren Medical Park Gaziantep Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Küçük, Liposuction yöntemiminin ortalama işlem süresinin en az 30 dakika, en fazla da 5-6 saat arasında değişebildiğini ifade etti. Liposuction işleminin güvenilir biçimde ve yeni nesil cihazlarla yapıldığını sözlerine ekleyen Op. Dr. Küçük, işlemde gerçekleştirilen yağ aspiratı ortalama 2-5 litre arasında olabildiğini, İstisnai durumlarda ise bu miktarın 8-10 litreye kadar artabileceğini kaydetti. Konvansiyonel liposuction yöntemlerine göre; modern ve fonksiyonel cihazlar sayesinde liposuction yöntemi günümüzde daha güvenli, daha etkili ve daha az komplikasyonlarla gerçekleştirildiğinin önemine değinen Op. Dr. Ufuk Küçük Liposuction işleminin artık korkulan değil istenilen bir ameliyat haline geldiğini sözlerine ekledi.