Kopan El 7 Saatte Yerine Dikildi..!

Kopan El 7 Saatte Yerine Dikildi..!

İş kazasında kopan eli Özel Gaziantep Sevgi Hastanesi El Cerrahisi ve Mikro Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Bicik’in zamanla yarışıyla yerine dikildi...

İş kazasında kopan eli Özel Gaziantep Sevgi Hastanesi El Cerrahisi ve Mikro Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Bicik’in zamanla yarışıyla yerine dikildi.

 

Gaziantep’te çalışmış olduğu iş yerinde demir saç kestiği sırada spiral makinesine temas eden Suriyeli 47 yaşındaki Hasan Mevlüt’ün kopan sağ eli, Özel Gaziantep Sevgi Hastanesi El Cerrahisi ve Mikro Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Bicik’in 7 saatlik başarılı mikrocerrahi müdahalesiyle yerine dikildi.

 

Suriyeli 47 yaşındaki Hasan Mevlüt kullandığı spiral makinesinde sağ elini kaptırması sonucu bileğinden itibaren koptu.

 

Uzuv kaybı riskinden kurtarıldı

 

Özel Gaziantep Sevgi Hastanesi El Cerrahisi ve Mikro Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Bicik ve ekibi tarafından acil ameliyata alınan Suriyeli hastanın kopan eli, zamana karşı yarışan doktorların 7 saatlik mikrocerrahi müdahalesiyle yerine dikildi.Ameliyatla uzuv kaybı riskinden kurtulan ve sağlığına kavuşan Suriyeli hasta 20 günlük tedavilerinin ardından taburcu edildi.

 

 

Ameliyatı gerçekleştiren El Cerrahisi ve Mikro Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Bicik, uzuv yaralanma ve kopmalarına karşı müdahalede zamanla yarıştıklarını söyledi. 47 yaşındaki Suriyeli hasta Hasan Mevlüt’ün ameliyat süresinin 7 saati bulduğunu anlatan Dr.Bicik, “Ameliyatını gerçekleştirdiğimiz bu hastamız çalıştığı demir saç atölyesinde sağ elini kesme makinesine kaptırmış. Bize geldiği anda hızlı bir değerlendirmenin ardından hastayı ameliyata almayı kararlaştırdık. Hastaya yapılacak bu işlemin çok hızlı ve acil bir şekilde yapılması gerekiyordu.Yaklaşık 7 saat süren başarılı bir operasyonun ardından hastamızın elini yerine diktik ve sağlığına kavuşturduk. Hastamızın parmakları şu anda hareket etmeye başladı.Ameliyatla uzuv kaybı riskinden kurtulan ve sağlığına kavuşan hastamızı 20 günlük tedavilerinin ardından taburcu ettik.

 

 

Zamanla Yarış Başlıyor

 

El,ayak gibi büyük uzuvların koptuğu yaralanmalarda zamanın aleyhte işlediğini ifade eden Özel Gaziantep Sevgi Hastanesi El Cerrahisi ve Mikro Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Bicik, şöyle konuştu:”Geçen her dakika kopan uzuvdaki dokuların beslenmemeye bağlı ölmesine neden olabiliyor. Geciken vakalarda uzuv yerine dikilse bile ölen dokular hastanın kanına karışıp kanın zehirlenmesine, böbrek yetmezliğine ve ileri derecede enfeksiyona yol açıyor, hastanın hayatını riske sokuyor. Bunlardan dolayı hastayı hızlıca ameliyata aldık. Büyük uzuv cerrahileri çok uzun sürdüğünden ve yoğun emek gerektirdiğinden ekiple vakalara müdahale ediyoruz.”Şeklinde konuştu.