Konukoğlu’ndan bildiri tepkisi 'Yanlış buluyorum'

Konukoğlu’ndan bildiri tepkisi

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, 104 amiralin bildiri yayınlamasına tepki gösterdi. Konukoğlu, “ Kime neye hizmet ettiği belli olmayan bu bildiriyi kesinlikle yanlış buluyorum. Durup dururken böyle bir açıklama da nerede

104 amiralin bildiri yayınlamasına iş dünyasının tepkisi çığ gibi büyüdü. Güven ve istikrarın hedef alındığını söyleyen iş insanları, “Geçmişteki vesayetçi anlayış ile yine milli irade hedef alınıyor. Devletimizin yanındayız” açıklaması yaptı.

Bu tür girişimlerin artık mazide kaldığını ve günümüzde bir karşılığının olmadığını söyleyen SANKO Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu,” Kime neye hizmet ettiği belli olmayan bu bildiriyi kesinlikle yanlış buluyorum. Durup dururken böyle bir açıklama da nereden çıktı? Türkiye’de kanunlar var, herkes kanunlar çerçevesinde haklarını arayabilir” dedi.

 

Emekli 104 amiralin cumartesi gece yarısı yayınladığı bildiriye iş dünyasından tepki yağdı. Hadsiz bildiriden duydukları rahatsızlığı dile getiren iş dünyasının önde gelen Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) temsilcileri ve iş insanları bu tür girişimlerden medet umanların heveslerinin geçmişte olduğu gibi bugün de kursaklarında kalacağına vurgu yaptılar. Türk milletinin bu tür pespaye girişimleri tarihin tozlu raflarına gömdüğünü hatırlatan iş insanları, geçmişteki darbeci zihniyetin yeniden hortlatılmaya çalışıldığı ama bunun başarılı olamayacağı açıklamasını yaptılar.

 

BİLDİRİ, MUHTIRA VE DARBE ZİHNİYETİ ÇÜRÜMÜŞ BİR ZİHNİYET...

 

Bildiriye sert tepki gösteren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından yapılan açıklamada “Hâlâ vesayet hevesinin beslediği çürümüş zihniyetin, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik kurumlarına, devlet sistemine ve seçilmiş temsilcilerine yönelik hadsizliklerini, sözde kaos ortamı tehdidi altında dile getirmeleri, hiçbir zeminde kabul edilemez” denildi. MÜSİAD, açıklamasında tepkisini şöyle dile getirdi: “En son 15 Temmuz’da tarihin karanlık sayfalarına, bir daha çıkmamak üzere gömdüğümüz bu darbe muhipliği, gerek Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı mücadelesi gerekse tüm milletin yekvücut olarak bu zilletin tekerrürünü sonsuza dek reddedişi karşısında, zaman zaman çaresizliklerini, böylesi çıkışlarla maalesef dile getirme gafletinde bulunmaktadır. Gereğinin ziyadesiyle yapılacağına olan inancımızla beraber, Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devletimize, demokratik olarak seçilmişlerimize ve halkımıza olan tam ve koşulsuz desteğimizin altını çizeriz.”

 

KİME, NEYE HİZMET ETTİĞİ BELLİ DEĞİL

 

Bu tür girişimlerin artık mazide kaldığını ve günümüzde bir karşılığının olmadığını söyleyen SANKO Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Biz iş insanları olarak pandemi döneminde işimize bakıyoruz, bunlar bizi yolumuzdan alıkoymaz. Ancak yurtdışındakileri bu tür açıklamalar ürkütür. Türkiye’de hâlâ böyle şeyler oluyor diye düşünebilirler. Kime neye hizmet ettiği belli olmayan bu bildiriyi kesinlikle yanlış buluyorum. Durup dururken böyle bir açıklama da nereden çıktı? Türkiye’de kanunlar var, herkes kanunlar çerçevesinde haklarını arayabilir.”(haber342)