Kamuoyunun Dikkatine!

Kamuoyunun Dikkatine!

04.07.2020 tarihinde yapılan Mil-Sen Konfederasyon’u 1. Olağan Genel Kurulunda alınan kararların iptali ve konfederasyon seçimleri öncesinde oluşturulan Mil Sağlık Sen’in Konfederasyon’dan ihraç edildiğine dair haberlerin çıkmasıyla y?

04.07.2020 tarihinde yapılan Mil-Sen Konfederasyon’u 1. Olağan Genel Kurulunda alınan kararların iptali ve konfederasyon seçimleri öncesinde oluşturulan Mil Sağlık Sen’in Konfederasyon’dan ihraç edildiğine dair haberlerin çıkmasıyla yıpratılmaya çalışılan sendikamız bütün zorluklara göğüs gererek hak ve adalet yolunda bir zafer kazanmıştır.

Sendika ailesi olan Konfederasyon içerisinde ki anlaşmazlıkları karşılıklı iletişim ile çözmek yerine ben yaptım oldu mantığı maalesef aile kültürüne yakışmamıştır.

4 Temmuzda yapılan 1. Olağan Genel Kurulda ihraç edildiğimiz gündeme geldiyse eğer, bu süreçten önce sendikamızın konfederasyondan atıldığına dair yapılan algı operasyonu neden yapıldı?

Bizim ile beraber yol yürümeyeceğini ilan ederek ayrılan kişiler neden isim karışıklığına mahal vermek adına ve sendikamıza olan teveccühü kullanmak sureti ile Sağlık Mil Sen’i kurdular ve biz konfederasyona bağlı sendikayız dediler?

Kanunda açıkça belirtildiği üzere 1.Olağan Genel Kurulu’nu yapmış ve Konfederasyona katılma isteği kararını Genel kurul’da alma zorunluluğu olmasına rağmen, Sağlık Mil Sen 22.05.2020 tarihinde kurulmuş ve 1. Olağan Genel Kurulu’nu 21.11.2020 tarihinde yapmıştır.

Peki bu şartlar altında Sağlık Mil Sen’in konfederasyona kabulü mümkünmü dür? Bugün kurulalı 2 seneye yakın olmasına rağmen üye sayısı olarak güzel bir gidişat yakalayıp Ankara ve Gaziantep illerinde Şube kuracak güce erişen sendikamızı yavaşlatmaya çaba sarf etmek hangi hukuka sığar?

İş mahkemesinde verilen kararlar özetle;

1-Mil-Sağlıksen ve Mil-Eğitimsen ihraç kararları iptal edilmiştir.

2-Mücahit ÇELİK, Celalettin GÜL ve Mil Sen Yönetim kurulu görevden el çektirilmiştir.

3-Genel Kurul Kararıyla konfederasyona aldıkları Sağlık Mil Sen ve Eğitim Mil Sen’in konfederasyon üyelikleri iptal olmuştur.

4-Mil-Sen Konfederasyon Yönetimine Kayyum atanmasına karar verilmiştir.

Bizler Mil Sağlık Sen ailesi olarak, fikir sendikacılığı inancıyla çıktığımız bu zorlu ve meşakkatli yolda, karşımıza çıkacak zorlukları hak, hukuk ve adalet kapsamında aşacağımıza ve istikrarlı bir biçimde büyüyeceğimize inancımız tamdır.

Saygılarımızla kamuoyuna duyurulur.

 



Anahtar Kelimeler: Kamuoyunun Dikkatine!